Κορονοϊός: Εφτά νέα κρούσματα στη Λάρισα το τελευταίο 24ωρο - Πού εντοπίστηκαν

Κορονοϊός: Εφτά νέα κρούσματα στη Λάρισα το τελευταίο 24ωρο - Πού εντοπίστηκαν

Εντείνεται η ανησυχία στη Λάρισα καθώς στην περιοχή καταγράφηκαν εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω ειδικής συντονιστικής ομάδας που συστήθηκε για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες.

 

Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

–Στην περιοχή της Λάρισας

Καταγράφηκαν 7 νέα κρούσματα Covid 19.

Τα 2 νέα κρούσματα προέρχονται από συρροή  κρουσμάτων (συνολικά 8 έως σήμερα) μετά από κοινωνική εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Επιπρόσθετα άλλα 3 κρούσματα προέρχονται από  την ίδια περιοχή κοντά στην  πόλη της Λάρισας, 1 ακόμη κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος (4.8.2020), ενώ τέλος υπάρχει και 1 ορφανό.

-Στην περιοχή των Σποράδων

Καταγράφηκαν 2 νέα κρούσματα Covid 19.  

1 κρούσμα βρίσκεται στη  Σκόπελο, ενώ 1 ακόμη  στην Αλόννησο. Και  τα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Κορωνοϊός - Λάρισα: Διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς από τον γάμο στον Αμπελώνα

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, τις τελευταίες ώρες διασωληνώθηκαν δύο ασθενείς με κορωνοϊό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Και οι δύο ασθενείς προσβλήθηκαν από κορωνοϊό στον γάμο στον Αμπελώνα.

Αρχικά, είχε διασωληνωθεί  αργά χθες το βράδυ μια 63χρονη γυναίκα , η οποία νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ σύμφωνα με το larissanet ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα η διασωλήνωση ενός 70χρονου ασθενούς, η κατάσταση του οποίου παρουσίασε επίσης ραγδαία επιδείνωση.

Στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας παραμένουν άλλοι 16 ασθενείς.

Την ίδια ώρα  θετικά είναι τα νέα που έρχονται από τα αποτελέσματα των εξετάσεων για κορωνοϊό μεταξύ των γιατρών  και των νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς σε 65 δείγματα που πάρθηκαν και εξετάστηκαν δεν βρέθηκε κανένα θετικό.

Πηγή: larissanet.gr, iefimerida.gr