Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:59 | 03/04/2020

Με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και επικίνδυνες διαδρομές στα «φρύδια» των Άνδεων ένα ζευγάρι Ελλήνων επαγγελματιών φωτογράφων και κινηματογραφιστών κατάφερε να επιστρέψει από το Περού.  Η Δήμητρα Σακελλάρη και ο Γιώργος Βουρσούκης ξεκίνησαν το ταξίδι της επιστροφής για την πατρίδα πριν από πέντε ημέρες και τελικά κατάφεραν να επαναπατριστούν.

Αυτό που δεν περίμεναν ποτέ ήταν πως θα διασχίσουν το Περού, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο εν μέσω πρωτοφανών μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού με σκηνικά που έμοιαζαν βγαλμένα από ταινία του Χόλιγουντ. Το μόνο σίγουρο είναι πως με το φωτογραφικό υλικό που έχουν στη διάθεση τους θα μπορούσαν να γράψουν και... βιβλίο.

Από τις 4 Μαρτίου στη Λίμα

Σε προηγούμενη ανάρτηση τους είχαν αναφέρει πως στις 4 Μαρτίου είχαν φτάσει στη Λίμα του Περού. «Ταξίδεψαμε στον Pebas και σε άλλα μέρη του Βόρειου Αμαζονίου Machu Pichu και καταλήξαμε στο Cusco για να συνεχίσουμε τους επόμενους προορισμούς μας», ανέφεραν τότε αλλά από τις 10 Μαρτίου και μετά αποκλείστηκαν λόγω των μέτρων που έλαβαν όλες οι χώρες. Στην ανάρτηση της ευχαριστεί την Ελληνική Πρεσβεία στο Περού, τους Πορτογάλους και όσους τους υποστήριξαν.

«Θα εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή»

Πριν από λίγο η Δήμητρα Σακελλάρη έγραψε στον λογαριασμό της το ακόλουθο ποστ και μάλιστα τονίζει πως στο εξής «θα εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή»: Μετά από πέντε μέρες ταξιδιού επιστρέψαμε πίσω στο σπίτι!! 22 ώρες σε λεωφορείο σε πολύ επικίνδυνο δρόμο όμως οι Άνδεις, αεροπλάνο για Λισαβόνα, αεροπλάνο για Άμστερνταμ, 4 τρένα για Βρυξέλλες, και τέλος ένα αεροπλάνο για Αθήνα. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και το ενδιαφέρον σας κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ημερών.. Μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική πρεσβεία του Περού, που χωρίς βοήθεια δεν θα ήταν δυνατόν να επιστρέψει. Ευχαριστούμε την Ισπανική πρεσβεία που μας άφησε να ταξιδέψουμε 22 ώρες με λεωφορείο με όλους τους Ισπανούς τουρίστες.

Τεράστιο ευχαριστώ στην πορτογαλική πρεσβεία που καταφέρνουν να μας βάλουν στο αεροπλάνο τους για Λισαβόνα χωρίς κανένα κόστος!!! Ευχαριστούμε το βελγικό προσωπικό του αεροδρομίου των Βρυξελλών, που μας είχε ετοιμάσει μερικά κρεβάτια για να κοιμηθούμε και μας έδωσε δωρεάν βάφ Ευχαριστώ τους συναδέλφους ταξιδιώτες που έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον. Δεν ευχαριστώ την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα για να μας βοηθήσουν..

Δεν ευχαριστώ τις αεροπορικές εταιρείες που εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία μας και χρέωσαν πολλά χρήματα για ένα εισιτήριο. Ιδιαίτερα, δεν ευχαριστώ την Περουβιανή κυβέρνηση, που μας συμπεριφέρθηκε σαν να μην ήμασταν τίποτα. Ήμασταν απομονωμένοι για τόσες μέρες και όταν συνειδητοποίησαν ότι θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη, μας κόλλησαν σαν ζώα στα λεωφορεία πριν την πτήση για Λισαβόνα. Δεν ευχαριστώ κάποιους Έλληνες που μας έγραψαν κακεντρεχή σχόλια, τους λείπει αξιοπρεπής ανθρωπιά. Θα εκτιμώ τα μικρά πράγματα στη ζωή από τώρα, όπως το να είμαι σπίτι, να χαλαρώνω με τις γάτες μου, να έχω φαγητό και μια κουζίνα για να μαγειρέψω, να ελέγξω την προσωπική μου υγιεινή, να έχω μια φυσιολογική ποσότητα οξυγόνου για να αναπνέω”.

 

 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis