Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 15/08/2020
«Μοντέλο» Πόρου τέθηκε σήμερα, από τις 06:00 το πρωί, σε Πάρο και Αντίπαρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.
 
Την εφαρμογή ειδικών μέτρων ανακοίνωσε ο υφ. ΠολιτικήςΠροστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση, το μεσημέρι της Παρασκευής. «Τα στοιχεία των τελευταίων ημέρων δείχνουν διασπορά σε τουριστικές περιοχές και σε νεότερες ηλικίες και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στους τόπους κατοικίας τους» ανέφερε κατά την εισαγωγή του ο κ. Χαρδαλιάς, κάνοντας έκκληση στους νέους για ατομική ευθύνη. Τα μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο.
 
Τα περιοριστικά μέτρα σε Πάρο και Αντίπαρο τέθηκαν σε εφαρμογή από σήμερα, 15 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί και θα ισχύουν για 10 ημέρες έως και 24 Αυγούστου και ώρα 06.00 Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
 
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ,εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
 
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
 
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
 
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων
 
Ηδη, κάτοικοι και επισκέπτες σε Πάρο και Αντίπαρο έχουν λάβει μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιής» τονίζεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα, με σύνδεσμο να παραπέμπει στα μέτρα αναλυτικά.
 
Γώγος: Μάσκα και στην παραλία σε Πάρο και Αντίπαρο
 
Την ανησυχία του για την «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού εξέφρασε ο ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.
 
Ο κ. Γώγος τόνισε ότι πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα και στην παραλία αναφερόμενος στην Πάρο και Αντίπαρο, υπογραμμίζοντας ότι αν φορούν όλοι μάσκες θα σταματήσει η μετάδοση. Συγκεκριμένα για την Πάρο και την Αντίπαρο ανέφερε πως «όταν δούμε συρροή κρουσμάτων σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε μια δομή το ίδιο γίνεται και για τα νησιά, για μερικά τουλάχιστον και μερικές πόλεις ή μερικές περιφέρειες και νομοί που είναι στο κόκκινο. Εκεί λοιπόν που υπάρχει και φαίνεται μέσα από την ποιοτική μελέτη των κρουσμάτων εκεί μπαίνουν τα περιοχικά διαφορετικά lockdown – περιοριστικά μέτρα κάποιου βαθμού, διαφορετικού σε κάθε περίπτωση», δήλωσε ο κ. Γώγος.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis