Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:27 | 15/03/2018

Μυστήριο καλύπτει την επίθεση Αλβανών κρατούμενων σε σωφρονιστικό υπάλληλο την περασμένη Παρασκευή, τόσο για το γεγονός ότι άργησε τόσο για να δημοσιοποιηθεί, όσο και για το ό,τι, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, δεν υπήρχε καμία έγγραφη αναφορά γιαυτή, αντίθετα, υπήρξε απόπειρα αποσιώπησής της...

Γράφει η: 

Σύμφωνα με πληροφορίες της fmvoice, το γεγονός συνέβη, ωστόσο, η  Ομοσπονδία το έμαθε σήμερα από... δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου και το επιβεβαίωσε λίγη ώρα αργότερα μετά από συζητήσεις των μελών της μέσα στη φυλακή.

Σε επικοινωνία της  fmvoice, μάλιστα, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σπύρο Καρακίτσο, ο ίδιος υποστήριξε ότι όντως το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες, παραπέμποντας σε σχετική ανακοίνωση της ΟΣΥΕ και αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Χρησιμοποίησαν καλώδιο ως... μαστίγιο

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος της βραδινής βάρδιας Δ.Τ. προσπαθώντας να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τρεις Αλβανούς κρατούμενους, οι οποίοι μάλιστα στην συνέχεια τον ξυλοκόπησαν και με ένα καλώδιο, το οποίο χρησιμοποίησαν ως... μαστίγιο.

Όπως δε αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΟΣΥΕ, «μπορεί αυτό καθαυτό το περιστατικό ως μη ασυνήθιστο πλέον να μην μας εξέπληξε τόσο, η διεκπεραίωσή του όμως μας τρόμαξε. Καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση».

Αντίθετα, όπως τονίζουν «το συμβάν αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».

Μάλιστα, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ρίχνουν εμμέσως πλην σαφώς τα βέλη τους στους ανωτέρους τους υπογραμμίζοντας ότι : «Η κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η Πολιτική ηγεσία με τον τρόπο αυτό τελούσε σε δικαιολογημένη άγνοια και εμείς μάθαμε για το περιστατικό μετά από την διαρροή του στον ηλεκτρονικό τύπο. Μετά από συζητήσεις που κάναμε δυστυχώς όχι μόνο επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό συνέβη, αλλά διαπιστώσαμε ότι η εξέλιξή του ξεπερνά τις όποιες διαρροές που ακολούθησαν».

Πηγή:   fmvoice.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis