Κορυφαια διεκδίκηση θα πρέπει να είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος μας σε επικίνδυνο!

Κορυφαια διεκδίκηση θα πρέπει να είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος μας σε επικίνδυνο!

Με αφορμή τις συνεχείς επιθέσεις σε Αστυνομικές υπηρεσίες κ Αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της Υπηρεσίας τους (!!) οπως στο Α.Τ Ζωγράφου με την καταδρομική επίθεση, αλλά κ τις πέτρες κ τους πυροβολισμούς στα περιπολικά στη δυτική Αττική, θα πρέπει να μας προβληματίσουν ως Κοινωνια, Οργανισμό αλλά κ εργαζόμενους κ ιδίως Εκπροσώπους Αυτων.

Δεν θα πρέπει να αρκουμαστε μόνο σε δηλώσεις κ γραφίδες αλλά θα πρέπει να περάσουμε σε δράσεις: (παρουσιασεις σε Δήμους) παρουσιάσεις του έργου κ των δυσκολιών σε πλατείες εμπορικά με οπτικοακουστικό υλικό.

Ενημερωση φορέων κ διαβήματα σε υπουργεία κ κόμματα, ακόμη κ δικαστική συνδρομή όπου χρειάζεται για την αποκατάσταση συναδερφων ακόμη κ ηθική ή ψυχολογική.

Κορυφαια όμως διεκδίκηση θα πρέπει να είναι η αναγνώριση του επαγγέλματος μας σε επικίνδυνο!!

Δεν νοηται εν έτη 2019 να υπάρχει εργατικός νόμος που να γράφει ότι οιοσδήποτε εργαζόμενος είναι φυσιολογικό να εκθέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο αλλα να μην θεωρείται επικίνδυνο το επάγγελμα του κ να μην αμοίβεται ως τέτοιο..

Παρότι εξαιτίας αυτης, της φύσης του επαγγέλματος που είναι υποχρεωμένος να εκτίθεται σε κίνδυνο, δυσχεραίνεται η θέση του ακόμη κ σε περίπτωση τραυματισμού του για αποζημίωση από αστικό δικαστήριο!!

Θεσμική Θωράκιση του επαγγέλματος ΤΩΡΑ!! κ Θεσμική κατοχύρωση ως Επικίνδυνου!!

Αποστολοπουλος Δημήτριος

Επικεφαλής της Δυναμικής Αστυνομικών Βορειανατολικής Αττικής και

υ/φ αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ 2019