Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:32 | 22/03/2020

Ένα διαγνωστικό τεστ (rapid test) το οποίο αποκαλύπτει μέσα σε 45 λεπτά αν ο κορονοϊός Covid-19 έχει μολύνει έναν άνθρωπο ή όχι, ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων & Φαρμάκων (FDA).

Το τεστ εγκρίθηκε με επείγουσες διαδικασίες. Θα χρησιμοποιηθεί κυρίως στα νοσοκομεία και στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Η παρασκευάστρια εταιρεία του προγραμματίζει να αρχίσει τις αποστολές στα αμερικανικά νοσοκομεία την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κορωνοϊός ανιχνεύεται ως τώρα με λήψη δειγμάτων, τα οποία αποστέλλονται σε εξειδικευμένα εργαστήρια για να αναλυθούν. Ο χρόνος έκδοσης των αποτελεσμάτων συνήθως είναι αρκετές ώρες, αν και μπορεί να παραταθεί στα εργαστήρια με μεγάλο φόρτο δειγμάτων.
[custom:google-ads]
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Cepheid, που ανέπτυξε το τεστ, η νέα εξέταση έχει σχεδιαστεί με τρόπο που επιτρέπει την ανάλυση των δειγμάτων σε οποιοδήποτε αυτοματοποιημένο σύστημα GeneXpert στον κόσμο.

Υπάρχουν πάνω από 23.000 τέτοια συστήματα εγκατεστημένα παγκοσμίως, πρόσθεσε. Τα συστήματα αυτά πραγματοποιούν ταχείες μοριακές αναλύσεις για άλλα παθογόνα, όπως ο βάκιλος της φυματίωσης.

Επομένως, δεν απαιτείται εκπαίδευση των χρηστών τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν νυχθημερόν.
 

Πηγή: iatropedia.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis