Κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από το lockdown οι Σέρρες - 13 κρούσματα σε γηροκομείο

ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Κορωνοϊός: Μια «ανάσα» από το lockdown οι Σέρρες - 13 κρούσματα σε γηροκομείο

Την ώρα που οι Σέρρες βρίσκονται μια ανάσα από το lockdown σήμανε «συναγερμός» σε γηροκομείο της πόλης όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης μιλώντας στο Mega, στη διάρκεια της νύχτας 7 ηλικιωμένοι, οι οποίοι φιλοξενούνταi στην «Κωστοπούλειο Στέγη» βρέθηκαν θετικοί στον covid-19 και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Συνολικά, στο εν λόγω γηροκομείο έχουν εντοπιστεί μέχρι 13 θετικά κρούσματα, εκ των οποίων τα 6 αφορούν εργαζομένους.

Να σημειωθεί ότι όπως ανακοινώθηκε χθες, ο δήμος Σερρών με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας προχωρά για μία εβδομάδα στα εξής μέτρα:

-Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

-Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.

-Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της χτεσινής σύσκεψης στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

-Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.

-Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

-Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.

-Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

-Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.

-Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Επίσης ανακοινώθηκε πως η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στις Σέρρες όλη την εβδομάδα, ώστε να συνεχίσει τη διενέργεια δωρεάν γρήγορων ελέγχων για την ανίχνευση του κορωνοϊού.

newpost.gr