Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 06/10/2021

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τα διάρκεια της ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό πως ένας 20χρονος ανεμβολίαστος έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό μετά από 8 ημέρες στην εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός διαγνώστηκε θετικός στις αρχές Σεπτεμβρίου, στις 16 όμως, του μηνός η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές και κατέληξε. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα, ήταν υπέρβαρος.

Η κυρία Γκάγκα προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο «κόκκινο», λέγοντας ότι αυτή τι στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.
Εκκληση να εμβολιαστούν όλοι

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή νεαρός, σημειώνοντας «δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis