Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:52 | 02/10/2020

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι τις 12 Οκτωβρίου στις πύλες εισόδου, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας, στον απόηχο του νέου ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε στη χώρα μας, με 460 μολύνσεις. Όπως έγινε γνωστό, από τα 460 κρούσματα τα 26 εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου.

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα σενάρια περί νέων μέτρων, τόνισε: «Ακούω να ρωτάνε αν θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα. Το ερώτημα είναι αν τηρούνται τα μέτρα που έχουμε πάρει. Ο ιός χτυπά όλους, ανεξαιρέτως ποιος είναι και τι ηλικία έχει».

«Μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός», επεσήμανε ο ίδιος. «Ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται διασωλήνωση αυξάνεται. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το δεύτερο κύμα του ιού είναι σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο ενώ ενημέρωσε πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία καταγράφονται κάθε μέρα.

Επιμένοντας, ο κ. Χαρδαλιάς, υποστήριξε: «Ο Μ.Ο. των νέων κρουσμάτων στην Αττική από τότε που εξαγγείλαμε τα μέτρα παραμένει σταθερός. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε φάση που πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα που είναι σε ισχύ. Είμαι ευγνώμων για την ανταπόκριση των Ελλήνων. Και αν συνεχίσουμε με προσοχή δε θα χρειαστεί κανένα lockdown. Είμαστε μακριά από λογικές lockdown. Υπάρχουν ζητήματα επιβίωσης νοικοκυριών. Ας παραμείνουμε όλοι ψύχραιμοι και νηφάλιοι».

Νέες οδηγίες για Πολωνία – Τσεχία

Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφερόμενος στις πτήσεις από το εξωτερικό, είπε πως από αύριο οι επιβάτες από Πολωνία και Τσεχία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού μέχρι 72 ώρες πριν.

Τα δεδομένα για το εργοστάσιο στην Πέλλα

Ο κ. Χαρδαλιάς, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Πέλλας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των μέτρων, ειδικά τις επόμενες ημέρες και να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών. Ενημερώνοντας για τα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, στην Πέλλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως ανεστάλη η λειτουργία της επιχείρησης.

Σε μίνι lockdown η Κύθνος

Έντονο επιδημιολογικό φορτίο παρατηρείται και στην Κύθνο, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, η οποία από σήμερα το πρωί βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων. Ειδικότερα, ανέφερε ότι απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 24:00 έως τις 05:00, αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωσης, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι από 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και τέλος είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Τα μέσα αυτοπροστασίας είναι το μόνο μέσο που διαθέτουμε για να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο, διαμήνυσε ο υφυπουργός.

Επεκτείνεται η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη τόνισε πως βρίσκεται «σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 10306 για επικοινωνία με ειδικούς & ψυχολογική υποστήριξη για τον κορωνοϊό. Ο ιός μας έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μια καινούργια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα, που αντιμετωπίζουν κάποιο θέμα ψυχικής υγείας, για παράδειγμα παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό, να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis