Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:50 | 02/04/2020
Καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για νεαρή ειδικευόμενη γιατρό που εργάζεται στην παθολογική κλινική που δέχεται όλα τα κρούσματα κορωνοϊού, όπως ανέφερε η ΕΡΤ. Η γιατρός είναι καλά στην υγεία της, ενώ έχουν γίνει τα απαραίτητα τεστ στο προσωπικό στην παθολογική κλινική.
 
Υπενθυμίζεται ότι το ΑΧΕΠΑ ήταν το νοσοκομείο που δέχτηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοιού στη χώρα μας.
 
Κορωνοϊός: Γιατροί του ΑΧΕΠΑ σε καραντίνα
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του GRTimes, μετά το κρούσμα πέντε γιατροί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ βρίσκονται σε καραντίνα. Στους πέντε γιατρούς οι οποίοι είναι σε καραντίνα περιλαμβάνεται και η ειδικευόμενη η οποία μολύνθηκε από τον ιό.
 
Σύμφωνα επίσης με αποκλειστικές πληροφορίες του GRTimes έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 25 άτομα, γιατροί και νοσηλευτές της Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ οι οποίοι ήταν στην ίδια βάρδια με την ειδικευόμενη γιατρό. Τα πρώτα μισά δείγματα είναι αρνητικά, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένονται τα αποτελέσματα και για τα υπόλοιπα.
 
Να σημειωθεί ότι έχει ελεγχθεί και η καθαρίστρια της ιδιωτικής εταιρίας που εργάζεται στο συγκεκριμένο τμήμα.
 
Στην Παθολογική και στη Χειρουργική κλινική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται περισσότεροι από 50 ασθενείς με κορωνοϊό.
 
Αναφερόμενοι στην περίπτωση του νέου κρούσματος του αφορά στην ειδικευόμενη γιατρό, εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ κάνουν λόγο για  πλημμελή μέτρα προστασίας. «Παλεύουμε καθημερινά για να βρούμε μάσκες. Τις αναζητούμε σαν να ψάχνουμε… χρυσό», λένε χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis