Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 02/02/2020
Στη Γαλλία βρίσκεται πλέον ο Αλεξ Ζαχάρ, ο Έλληνας που παρέμενε εγκλωβισμένος στην κινεζική πόλη Ουχάν λόγω της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.
 
«Κάθομαι στο αεροπλάνο, φοράω μία μάσκα και είναι οι γιατροί γύρω μου και έχει πολλή φασαρία. Θα με κρατήσουν εδώ για 14 ημέρες πριν μπορέσω να ταξιδέψω αλλά όταν μπορέσω να φύγω το σχέδιό μου είναι να έρθω στην Αθήνα. Αλλά δεν θα με αφήσουν να φύγω για δύο εβδομάδες» δήλωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στιγμές μετά την προσγείωσή του στη Γαλλία.
 
Όπως αναφέρει ο ίδιος δεν έχει κανένα σύμπτωμα, ωστόσο θα κρατήσουν τον ίδιο και τη σύζυγό του, η οποία είναι έγκυος, σε καραντίνα. «Θα μας κρατήσουν ούτως ή άλλως καραντίνα. Καλύτερα είναι αυτό από το να μέναμε στην Ουχάν. Η γυναίκα μου είναι εδώ μαζί μου. Είναι 8 μηνών έγκυος. Δεν μπορούσαμε να καθίσουμε παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά.
Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στην Κίνα πολύ επικίνδυνη, ο Αλεξ Ζαχάρ κατέληξε λέγοντας: «Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι αν δεν είχαμε αυτούς τους ανθρώπους, τους Ελληνες (διπλωμάτες), να μας βοηθήσουν, εγώ ακόμα εκεί θα ήμουν με τη γυναίκα μου που, όπως σας είπα, είναι 8 μηνών έγκυος και ήταν πολύ επικίνδυνη η κατάσταση. Επρεπε να φύγουμε γρήγορα».

Ευχαριστίες του ΥΠΕΞ στην Γαλλία
 
Νωρίτερα, ευγνωμοσύνη στη Γαλλία για την οργάνωση του επαναπατρισμού Ελληνα και άλλων πολιτών της ΕΕ από την πόλη Ουχάν της Κίνας, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, εξέφρασε με ανάρτηση στο Twitter το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
 
Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών στην ίδια ανάρτηση ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-ιβ Λε Ντριάν και το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για την αλληλεγγύη και την υποστήριξή τους.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis