Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:29 | 14/04/2020
Τα αποτελέσματα των 335 δειγμάτων που ελήφθησαν από τον οικισμό Ρομά στο Δροσερό της Ξάνθης θα οδηγήσουν τις αρχές σε αποφάσεις για τα μέτρα στην περιοχή μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε βρέφος.
 
Μετά την είδηση πως ένα βρέφος 15 μηνών από τον οικισμό των Ρομά, το οποίο νοσηλεύεται διασωληνωμένο, είναι θετικό στον κορωνοϊό, σήμανε συναγερμός στις αρχές που πήραν συνολικά 335 δείγματα. Στην περιοχή, σύμφωνα με τους κατοίκους, μένουν περίπου 8.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 3.000 περίπου είναι παιδιά και τα αποτελέσματα των 335 δειγμάτων θα κρίνουν αν θα «σφραγιστεί» και αυτή η περιοχή, μετά από τον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη Λάρισας.
 
Η κατάσταση στην Ξάνθη είναι ιδιαίτερη καθώς υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, κάτι που είχε φέρει και καραντίνα στην περιοχή του Εχίνου, που σήμερα φτάνει στο τέλος της, καθώς εκεί οι κάτοικοι τήρησαν τα μέτρα.
 
Στο Δροσερό βρέθηκε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση και τόνισε: «Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα. Το σίγουρο είναι ότι όποιες αποφάσεις και αν πάρουμε, θα είναι βασισμένες σε καθαρά επιστημονικά και επιχειρησιακά κριτήρια και θα αποβλέπουν αποκλειστικά και μόνο στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και στην διασφάλιση όρων μη εξάπλωσης της νόσου στην ευρύτερη περιοχή».
 
Κορωνοϊός: Ελεγχοι στους οίκους ευγηρίας
 
Την ίδια ώρα, ανησυχία υπάρχει και για τα 12 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη. Ο οίκος βρίσκεται ήδη σε καραντίνα μετά τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν, με τις υγειονομικές αρχές να θέλουν να αποφύγουν φαινόμενα Γαλλίας, όπου εκατοντάδες ηλικιωμένοι σε γηροκομεία έχασαν τη ζωή τους. Ήδη σε οίκους ευγηρίας στην Αττική έχουν ξεκινήσει έλεγχοι, με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να «χτενίζουν» κυρίως αυτούς που συνδέονται με ιχνηλατήσεις κρουσμάτων του κορωνοϊού που είχαν επιβεβαιωθεί είτε σε άτομα του προσωπικού, είτε σε γνωστούς τους.
 
Στην Πολιτική προστασία έχει σημάνει συναγερμός και είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Χαρδαλιά κατά την χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Αμυνας, όπου τόνισε σε αυστηρό ύφος, πως όσοι εργάζονται και έχουν την ευθύνη μονάδων φροντίδας, θα πρέπει να τηρούν αυστηρά όλους τους κανόνες για να αποφευχθούν τυχόν νέα κρούσματα. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που κάποιος παραβεί τους κανόνες, θα «αντιμετωπίζεται ως απειλή κατά της ανθρώπινης ζωής». Για όλους εμάς που ασχολούμαστε και επιχειρησιακά και υγειονομικά σε αυτή την πρώτη γραμμή, η προστασία της υγείας και η διαφύλαξη της ζωής των συμπολιτών μας που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες είναι αδιαπραγμάτευτη και είναι σταθερή πτυχή στην επιχειρησιακή καθημερινή μας πρακτική».
 
Χθες ανακοινώθηκε πως δεν θα επιτρέπονται επισκέψεις στους οίκους ευγηρίας και μόνο οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται εκεί.
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis