Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:00 | 26/02/2020

Η 38χρονη που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, έχοντας διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό επέστρεψε αεροπορικώς από το Μιλάνο της Ιταλίας, το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη είναι επιχειρηματίας και συγκεκριμένα σχεδιάστρια μόδας, η οποία μάλιστα ασχολείται και με τα κοινά και είχε βάλει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές με μεγάλο συνδυασμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, χωρίς να εκλεγεί.

Η 38χρονη είχε μεταβεί πριν μερικές ημέρες με άλλους Έλληνες, ανάμεσά τους και δημοσιογράφους, αεροπορικώς, στο Μιλάνο, για την εβδομάδα μόδας. Μάλιστα έκανε και αρκετές αναρτήσεις στα social media από την πόλη της Ιταλίας.

Η γυναίκα, που είναι μητέρα ενός παιδιού, επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής με Rynair στο «Μακεδονία» χωρίς να έχει συμπτώματα. Μόνο την επόμενη ημέρα εμφάνισε λίγο αυξημένο πυρετό, που την ανησύχησε με αποτέλεσμα την Τρίτη να μεταβεί στο ΑΧΕΠΑ για εξετάσεις.

Η γυναίκα είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο είναι το νοσοκομείο αναφοράς για την ίωση COVID19 στη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Θεσσαλονίκη, πρόκειται να υποβληθούν σε εξετάσεις και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με την 38χρονη -φίλοι, μέλη οικογένειας και συνταξιδιώτες.

«Ψυχραιμία να έχουμε». Με αυτή τη φράση ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος Σ. Τσιόδρας στην σημερινή ενημέρωση των συντακτών υγείας για το θέμα.

«Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας -Κόβονται οι άδειες στον τομέα της Υγείας λόγω κορωνοϊού

O υπουργός Υγείας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου συγκάλεσε σύσκεψη από τις 17:00 στην Περιφέρεια, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών της Β. Ελλάδας Δημήτρη Τσαλικάκη και Παναγιώτη Μπογιατζίδη και του προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιου Εξαδάκτυλου.

Την ίδια ώρα, με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα.

Πηγή: iefimerida.gr
 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 43 αστυνομικοί τραυματίες – Δύο σοβαρά


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis