Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:29 | 09/04/2020

Κατέληξε ακόμη ένας ασθενής με κορωνοϊό ο οποίος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έτσι, το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας μέσα σε 24 ώρες ανέρχεται σε τέσσερις, ενώ τα θύματα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχονται σε 87.

Σύμφωνα με το alfafm.gr, πρόκειται για έναν άνδρα 79 ετών από τη Μεσοποταμιά Καστοριάς, η οποία βρίσκεται σε καραντίνα. Ο άνδρας κατέληξε στις 18:30, ενώ έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ακόμη 71 κρούσματα

Ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε συνολικά 71 νέα κρούσματα, με τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα να ανέρχονται σε 1955.

Συνολικά 79 άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 77% εξ αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 77 ετών και άνω. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 33.634 διαγνωστικά τεστ.

Τα κρούσματα ανά ηλικιακή ομάδα

Ο κ. Τσιόδρας όμως έδωσε και ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού ανά ηλικία. Όπως είπε, το 30% των θετικών στον Covid-19 είναι μεταξύ 18-39 ετών, 35% αυτών ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 και 59 ετών και ένα 21% βρίσκεται στην ηλικιακή ομάδα 65 ετών και άνω.

Τι είπε για την πτώση εμφραγμάτων

Αναφερόμενος σε μελέτη σύμφωνα με την οποία κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταγράφηκε πτώση εμφραγμάτων, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε πως «κάποια από τα νοσήματα συνεχίζουν την πορεία τους ανεξάρτητα από τον ιό και κάποια έχουν μια «παύση». Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τον λόγο». Σχετικά με τη χρήση μάσκας, ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε πως αυτή δεν συνίσταται στον γενικό πληθυσμό. Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα η αρμόδια επιτροπή ενέκρινε τις προδιαγραφές για τα τεστ αντισωμάτων που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του, ξεκαθάρισε ότι οι ναοί θα είναι κλειστές για τους πιστούς το Πάσχα. Τόνισε ότι σε εξέταση για κορωνοϊό εξετάζονται όλοι όσοι καταφθάνουν στη χώρα με πτήσεις από το εξωτερικό.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis