Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:53 | 24/04/2020

Απάντηση στις καταγγελίες του περί απόκρυψης κρουσμάτων κορωνοϊού στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας -οι οποίες προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση- έδωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κατά την ενημέρωση των συντακτών, ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με κορωνοϊό στο εν λόγω νοσοκομειακό ίδρυμα και συνέχισε: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση απόκρυψης κρουσμάτων. Οι εξετάσεις γίνονται σε ειδικά εργαστήρια, εκτός νοσοκομείου και τα αποτελέσματα κοινοποιούνται στις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και κάνουν τις ανακοινώσεις. Υπήρχαν δύο κρούσματα γιατρών που καταγράφηκαν και ανακοινώθηκαν. Ακολουθήσαμε όλα τα πρωτόκολλα και ιχνηλατήθηκαν όλες οι επαφές τους, οι οποίες ήταν αρνητικές. Μάλιστα οι στενές επαφές τους τέθηκαν σε καραντίνα 14 ημέρων και πρόσφατα τέσσερις εξ αυτών εξήλθαν».

Υπενθυμίζεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά παρήγγειλε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή καταγγελία ότι αποκρύπτονται κρούσματα κορωνοϊού από νοσοκομείο της περιοχής και συγκεκριμένα το Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Στο στόχαστρο της εισαγγελικής έρευνας μπαίνει η επίμαχη καταγγελία προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα της. Στη συνέχεια, στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι η καταγγελία είναι αληθής, θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis