Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:52 | 30/11/2016

Αταλάντευτη στις θέσεις της αναφορικά με το Κυπριακό παραμένει η ελληνική πλευρά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας ενώπιον των επιτροπών φιλίας της Βουλής αναφέρθηκε σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η συνεδρίαση της επιτροπής ήταν κλειστή και δεν μεταδόθηκε από το κύκλωμα της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι για να πάρει η Ελλάδα μέρος στην πολυμερή διάσκεψη πρέπει πρώτα να προβλέπεται στη συμφωνία και η άμεση αποχώρηση των κατοχικών δυνάμεων.  

Παράλληλα ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά εγγυάται τη διασφάλιση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στο νησί και τάχθηκε κατά της διατήρησης του καθεστώτος των εγγυητριών δυνάμεων.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε κατά πληροφορίες ότι η χώρα μας δεν επιδιώκει να πρωτοστατεί ανάμεσα σε όσους εγείρουν ζητήματα μη προσαρμογής της Τουρκίας με τις ευρωπαικά δεδομένα.

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στις σχέσεις της χώρας μας με την Αλβανία.

Βουλευτές που μετείχαν στην συνεδρίαση της επιτροπής συμπέραναν ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει όλες τις δυνατότητες που τις παρέχονται αναφορικά με τις διαδικασίες ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ σε περίπτωση που η γειτονική μας χώρα δεν σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τους κανόνες καλής γειτονίας.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis