Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:34 | 15/12/2018

Στην αναγκαιότητα αύξησης των αποδοχών των λιμενικών όταν "υπάρξουν καλύτερες συνθήκες" και στο πολιτικό περιεχόμενο της απόφασης της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά στους λιμενικούς και στους εργαζομένους στα "ειδικά μισθολόγια", αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης , κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Λιμεναρχείο του Βόλου.

Ο Φ. Κουβέλης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας με αφορμή το 11ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, οι εργασίες του οποίου, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 16/12/2018.

 

"Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή σας καταβλήθηκαν τα αναδρομικά, τα οποία ήταν μία οφειλή της Πολιτείας προς εσάς. Και μάλιστα η καταβολή αυτή έγινε παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε άμεση υποχρέωση, ανεξάρτητα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον λόγο ότι οι δικαστικές αποφάσεις δεν ορίζουν το χρόνο καταβολής των αναδρομικών.» τόνισε ο υπουργός.

[custom:google-ads]

Αναφερόμενος στις αποδοχές των λιμενικών είπε ότι γνωρίζω ότι δεν είναι αυτές που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες που προσφέρουν για την προστασία των πολιτών, για την ασφάλεια των λιμανιών, για τις υπηρεσίες σας προς το δημόσιο συμφέρον. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα ότι η Πολιτεία κάτω από καλύτερες οικονομικές συνθήκες θα ανταποκριθεί σε αυτό στο οποίο εκ των πραγμάτων πρέπει να ανταποκριθεί. «Αυτό είναι η ορθή ανταμοιβή όλων εκείνων των υπηρεσιών που προσφέρετε με τον καλύτερο τρόπο.» τόνισε ο κ.Κουβέλης ενώ σχετικά με τη στελέχωση του σώματος δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες, προκειμένου και ο αριθμός των υπηρετούντων να αυξηθεί, με το δεδομένο ότι οι οργανικές θέσεις που έχουν ορισθεί, είναι κατώτερες των πραγματικών αναγκών που υπάρχουν.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Νησιωτικής Πολιτικής,μαζί με τους Γενικούς Γραμματείς του υπουργείου Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα, την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τους Βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή, συμμετείχαν σε σύσκεψη με όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Βόλου. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάσθηκαν μέτρα και πολιτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου, ως χρήσιμου μεγέθους για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Φώτης Κουβέλης μαζί με τους Χρήστο Λαμπρίδη, Διονύση Τεμπονέρα και την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου συναντήθηκαν και με το Δ.Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο λιμάνι του Βόλου. Οι εργαζόμενοι, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη είναι και η θέση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η οποία μετά τη σχετική τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, ανέστειλε την προηγούμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις της.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis