Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 13/01/2020

Οι ανακαταλήψεις κτιρίων στο Κουκάκι φαίνεται πως ήταν καλά σχεδιασμένες και προετοιμασμένες από τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι ήταν έτοιμοι και εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τους αστυνομικούς.

Οι αντιεξουσιαστές το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια πορείας αλληλεγγύης στο Κουκάκι, χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και κινήθηκαν προς τα κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου. Οταν έφτασαν στα κτίρια, τα οποία είχαν σφραγιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. πριν από 24 ημέρες ανέβηκαν με σκάλες, έσπασαν τους τσιμεντόλιθους στα παράθυρα και στη συνέχεια πέρασαν μπήκαν μέσα.

Προετοιμασμένοι για να αμυνθούν -Μπογιές, βενζίνες, χλωρίνες

Οι καταληψίες φαίνεται πως ήταν καλά προετοιμασμένοι τόσο για τις ανακαταλήψεις των κτιρίων, όσο και για τη μάχη που θα ακολουθούσε με την αστυνομία. Οι εικόνες και τα βίντεο από το Κουκάκι κατέγραψαν τα πολεμοφόδια που είχαν στη διάθεσή τους οι καταληψίες.
Πέτρες, ξύλα, οικοσυσκευές, μεταλλικά αντικείμενα και ό,τι άλλο υπήρχε μέσα στα κτίρια στο Κουκάκι, οι αντιεξουσιαστές τα πέταξαν στους αστυνομικούς. Μάλιστα στα πολεμοφόδια τους προστέθηκαν και οι τσιμεντόλιθοι που έως τότε σφράγιζαν τα παράθυρα των κτιρίων.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν από την αστυνομία οι κουκουλοφόροι φαίνεται πως ήταν προετοιμασμένοι για τουλάχιστον πολύωρη παραμονή στα κτίρια, αφού είχαν πάρει μαζί τους «ξηρά τροφή», τρόφιμα και νερό.

Ειχαν αμπαρωθεί στα κτίρια -Τοποθέτησαν εμπόδια στις εισόδους
Με την είσοδό τους οι κουκουλοφόροι στα κτίρια στο Κουκάκι ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες «οχύρωσης» των κτιρίων, καθώς τοποθέτησαν φραγμού» και εμπόδια με οικοσυσκευές και άλλα αντικείμενα για δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο την είσοδο των αστυνομικών των ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ στα κτίρια. Τελικά οι αστυνομικοί εισήλθαν στα κτίρια και προχώρησαν στην απομάκρυνση των καταληψιών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η 16χρονη κόρη γνωστού ηθοποιού.

Τα βίντεο από τις καταλήψεις στο Κουκάκι

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται ολόκληρη η αστυνομική επιχείρηση στην οδό Ματρόζου 45, αλλά και οι επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον των αστυνομικών οι αντιεξουσιαστές:
 

Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται η επιχείρηση στην οδό Παναιτωλίου, για την οποία το Σάββατο δεν υπήρχαν φωτογραφίες από κοντά:
 

Και βίντεο από drones

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε και βίντεο από drones για τις καταλήψεις στο Κουκάκι. Τόσο για την οδό Ματρόζου όσο και για την οδό Παναιτωλίου.

Εικόνα από drone στη Ματρόζου:

 

Εικόνα από drone στην Παναιτωλίου:
 

Πηγή: iefimerida.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Καλαμάτας: Ψηλά το κεφάλι για την Ελληνική Αστυνομία


Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis