Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:19 | 08/07/2019

«Πρέπει να είμαστε αποδοτικοί, με σεβασμό στη ζωή των ανθρώπων, στο δικαίωμα στη ζωή, αλλά και στην ασφάλεια της χώρας μας», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νέος αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τα νέα του καθήκοντα.

Όλη η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματός του για τον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι η ακόλουθη: «Είναι ένας πάρα πολύ κρίσιμος τομέας, πολύ απαιτητικός. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανταπεξέλθω, γιατί ξέρω ότι είναι τα μάτια όλης της κοινωνίας πάνω σε αυτό το θέμα και πρέπει να είμαστε αποδοτικοί, με σεβασμό στη ζωή των ανθρώπων, στο δικαίωμα στη ζωή, αλλά και στην ασφάλεια της χώρας μας».

Το βιογραφικό του Γ.Κουμουτσάκου

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα Διπλωματίας, Στρατηγικής και Άμυνας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και Διεθνή Πολιτική στο Πανεπιστήμιο Βρυξελών. Υπηρέτησε στη Διπλωματική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών από το 1992 μέχρι την εκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο του 2009. Ως ευρωβουλευτής ήταν μεταξύ άλλων μέλος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού και της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς και αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας. Τον Μάιο 2014 τού απονεμήθηκε το βραβείο «Ευκράντη» για τη συμβολή του στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ τον Ιούνιο 2013 ψηφίστηκε ως «Ευρωβουλευτής της χρονιάς» στον τομέα Μεταφορών.

[custom:google-ads]

Ήταν επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο 2016 διατέλεσε και εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης έχει διατελέσει υπεύθυνος για θέματα διμερών σχέσεων, ελληνικής μειονότητας και σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αλβανίας στην πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα. Έχει εργαστεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Δυτικοευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και άμυνας, ενώ έχει υπηρετήσει και στο διπλωματικό γραφείο του τότε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ξυλοκόπησε Αστυνομικό κατά τη διάρκεια έρευνας - "Καπνός" ο δράστης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis