Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:15 | 05/03/2021

Ξεχωριστές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί απο την ΕΛ.ΑΣ. για καθεμία από τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα που πραγματοποιούνται καθημερινά σε περιοχές σε όλη τη χώρα.

Οι δικογραφίες αφορούν την παραβίαση των μέτρων κατά τις διασποράς του κορωνοϊού και παραβάσεις του νομου περί συναθροίσεων, καθώς σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει γίνει επίσημη αναγγελία στην αστυνομία για τις συγκεκριμένες συγκεντρώσεις, ούτε έχουν οριστεί υπεύθυνοι διοργανωτές. Όλες οι σχετικές δικογραφίες διαβιβάζονται στον Εισαγγελέα, που θα αποφασίσει αν θα καλέσει να καταθέσουν τα άτομα που έχουν εξαγγείλει τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες δημόσιες συναθροίσεις.

Το απόγευμα της Πέμπτης περισσότερα από 2.000 άτομα από αριστερές οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες αλληλέγγυων στον Δημήτρη Κουφοντίνα συγκεντρώθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στις 18:00 το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος. Αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ελέγχους σε όσους έφταναν στο κέντρο της Αθήνας για να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα, βεβαιώνοντας πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, ενώ επιχείρησαν να αποτρέψουν το πλήθος να κινηθεί από την πλατεια προς τον δρόμο.

Έπειτα απο διαβουλεύσεις οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το Σύνταγμα και πραγματοποίησαν πορεία στην οδό Πανεπιστημίου, φωνάζοντας σύνθηματα για τον "Λουκά" της 17 Νοέμβρη και ανάβοντας καπνογόνα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ο Αίαντας, το οχημα ρίψης νερού της ΕΛ.ΑΣ., ακολουθούσαν τους συγκεντρωμένους που έφτασαν μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και λίγη ωρα αργότερα τερμάτισαν τη διαδήλωση χωρίς να σημειωθούν εντάσεις.

Σε ένα νέο μπαράζ καταδρομικών επιθέσεων στο όνομα του καταδικασμένου μέλους της 17 Νοέμβρη, τα ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι δράστες χτύπησαν τράπεζες, ενώ πυρπόλησαν και την μηχανή αστυνομικού που ήταν σταθμευμένη κοντά στο σπίτι του στο Κερατσίνι. Οι κουκουλοφόροι την περιελουσαν με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια της έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς.

Στις 3 τα ξημερώματα άγνωστοι χρησιμοποιώντας βαριοπούλες και σφυριά, έσπασαν την τζαμαρία τράπεζας στο Μαρούσι, επι της Λεωφόρου Κηφισίας, ενώ ένα ακόμα "χτύπημα" καταγράφηκε και σε ΑΤΜ τράπεζας στα Πατήσια, το οποίο παραδόθηκε στις φλόγες. Και στις 3 περιπτώσεις οι δράστες εξαφανίστηκαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Λίγες ώρες αργότερα με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αυτοαποκαλούμενοι "Αλληλέγγυοι/ες" στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναλάμβαναν την ευθύνη για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο, στις 26 Φεβρουαρίου.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis