Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:13 | 05/12/2014

 

Το πώς θα κινηθεί από εδώ και πέρα η Δικαιοσύνη στην υπόθεση των 16 προσώπων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Είναι ασυνήθιστη αυτή η εξέλιξη. Δεν πρόκειται περί πορίσματος. Τελείωσε το προκαταρκτικό στάδιο. Κλήθηκαν οι ύποπτοι αρχικά και αμέσως μετά ως κατηγορούμενοι. Σύμφωνα με τον Κορέα ότι έπρεπε να ασκηθούν διώξεις για τα πλημμελήματα και τα κακουργήματα. Απαγορεύεται ρητώς να πάει η υπόθεση στο ακροατήριο.

Το επόμενο στάδιο είναι ο προϊστάμενος να πάει τη δικογραφία σε έναν ανακριτή. Ο ένας είναι ο Γεωργουλέας, ο άλλος Μάλλης και ο τρίτος Ζαγοριανός. Ο πρώτος δεν μπορεί να την αναλάβει, διότι ηγείται της υπόθεσης. Οι υποθέσεις που πάνε στους άλλους δύο έχουν συνήθως γρήγορη εξέλιξη.

Ο ανακριτής είτε θα αποφανθεί ότι οι καταθέσεις τον καλύπτουν και δεν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία. Εδώ είμαστε σε ένα κρίσιμο στάδιο. Μπορεί να κρίνει ότι η δικογραφία είναι ώριμη και θα κρίνει τους ύποπτους για όσα κατηγορούνται. Μπορεί να έχουμε και προσωρινές κρατήσεις. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις όπως κάποιος είναι ύποπτος φυγής, ή μεγάλος εγκληματίας.

Το Συμβούλιο θα αποφανθεί μετά από την εισήγηση του Εισαγγελέα. Αν ακολουθηθούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται συνήθως θα έχουμε γρήγορες διαδικασίες. Στην περίπτωση των διώξεων της κυρίας Παπανδρέου ακολουθήθηκαν αργές διαδικασίες.

Ο κύριος Ζαγοραίος ακολούθησε αυτό που προβλέπει ο νόμος. Απαγορεύεται να στιγματίζονται άνθρωποι, διότι υπάρχει πιθανολόγηση και απαιτείται να δημοσιοποιούνται τα ονόματα μόνο όταν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, όπως είναι οι περιπτώσεις των παιδεραστών. Μην αποκλείετε να γίνει στο μέλλον. Οι περιπτώσεις της συγκεκριμένης υπόθεσης διαφέρουν. Άλλοι κατηγορούνται για κακουργήματα και άλλοι για πλημμελήματα.

Θέλω να κάνω μια ευχή να τελειώσει ό,τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Όχι μόνο τώρα, αλλά από το 1996 και μετά, αλλά και πιο πριν βέβαια. Κανείς δεν έχει προστατέψει το ποδόσφαιρο από το κράτος όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν γίνει τεράστιες αδικίες εις βάρος ιστορικών συλλόγων και φυσικών προσώπων. Ό,τι αξίζει ο καθένας πρέπει να το πάρει στο τέλος. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε διαφορές… Αλλιώς σφύριζαν κάποιοι και αλλιώς σφυρίζουν τώρα.

Σε όλο τον κόσμο όσοι διοικούν και σχετικοί είναι με τον χώρο και καταρτισμένοι. Το επόμενο στάδιο το οποίο κανείς δεν λέει, δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, αλλά υπάρχουν και οι ποινικές διώξεις. Πρέπει να πάρουν το φάκελο και οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς για να μάθουν το ποιους αφορούν. Πρέπει να δούμε τι συνέβη και στην υπόθεση Παπανδρέου, που τιμωρήθηκαν φυσικά πρόσωπα. Υπάρχει αδιαφορία από την πολιτεία.

Θυμηθείτε ότι στην υπόθεση Παπανδρέου. Θα φέρω ένα παράδειγμα. Ο Μποροβήλος ήταν μέσα. Η ομάδα του κινδύνεψε με υποβιβασμό και υπήρχε κίνδυνος και για τον Μποροβήλο, αλλά απαλλάχθηκαν. Ωστόσο, μπορεί να έρθει το τριμελές εφετείο κακουργημάτων και να πει ότι πρέπει να τιμωρηθούν. Η προχειρότητα με την οποία συστάθηκαν κάποιες υπηρεσίες, όπως η ΕΠΟ μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που θα δυσαρεστήσουν».

Πηγή: sport-fm.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis