Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:55 | 22/02/2015

 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας κορυφώνονται οι γιορτές και οι εκδηλώσεις. Το Σάββατο είναι μια ημέρα που ενδείκνυται για πάρτι -μασκέ ή όχι-, διασκέδαση και ξενύχτι. Η Κυριακή μπορεί να κινείται σε πιο χαλαρά επίπεδα αλλά σε συνδυασμό με την Καθαρά Δευτέρα (για όσους φυσικά δεν θέλουν ή δεν μπορούν να φύγουν εκτός πόλης) προσφέρονται όχι μόνο για ξεκούραση, αλλά και για βόλτα. Οι Δήμοι Αθηναίων και Πειραιώς διοργανώνουν ποικίλες εκδηλώσεις για όλα τα γούστα και σας καλούν να τις επισκεφθείτε. 



 

Κυριακή 22


Από τις 11.00 έως τις 13.00 στο στο Μουσείο «Δωδεκανησιακό Σπίτι» (Δωδώνης 119, Σεπόλια) θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο χώρο καθώς και εργαστήριο κατασκευής αποκριάτικης μάσκας.

Στις 12.00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια με θέμα«Αποκριάτικο Γαϊτανάκι» από τις μουσειοπαιδαγωγούς του μουσείου.

Επίσης στις 12.00 στην Πλατεία Πλυτά στο Παγκράτι θα δοθεί συναυλίαελληνικής παραδοσιακής μουσικής με σμυρναίικο, δημοτικό και νησιώτικο τραγούδι από το Σπύρο Πολυκανδριώτη και την τετραμελή ορχήστρα του.

Στις 13.00 το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη»θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό αποκριάτικο γλέντι σε συνεργασία με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «Δόρα Στράτου» και το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID UNESCO, Τμήμα Αθηνών.

Επίσης στις 13.00 στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου η Athens Big Bandθα παρουσιάζει μια λάτιν φιέστα.

Το βράδυ κατά τις 21.00 το κλείσιμο των αποκριάτικων εκδηλώσεων μεταφέρεται στην Πλάκα με παρέλαση καρναβαλιστών με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια στο ιστορικό κέντρο της πόλης από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Μορφές Έκφρασης.
(Διαδρομή: (Διαδρομή: Μετρό Ακροπόλεως – Σέλλεϋ- Βύρωνος – Πλατεία Αγ. Αικατερίνης – Πλατεία Φιλομούσου – Κυδαθηναίων – Αδριανού – Τριπόδων – Φλέσσα – Λυσίου- Μάρκου Αυρηλίου – Αδριανού – Πλατεία Μοναστηρακίου)

Στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στις πλατείες Κοραή και Καραϊσκάκη θα υπάρχουν παιχνίδια, μάγοι, ξυλοπόδαροι και μπαλονοκατασκευές, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιεί μουσικό περίπατο.


 

Δευτέρα 23


Κλασικός προορισμός της Καθαράς Δευτέρας ο λόφος του Φιλοπάππου για παραδοσιακά κούλουμα. Από τις 11.00 η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα υποδέχεται τους Αθηναίους στην είσοδο του Φιλοπάππου ενώ ο Δήμος Αθηναίων θα προσφέρει σαρακοστιανά εδέσματα (χαλβάς – λαγάνα – ελιές), σε ένα κεφάτο πρόγραμμα με χορό, μουσική και τραγούδι. 

Στις 11.30 το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίωνπραγματοποιεί συναυλία με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια με τους Νάντια Καραγιάννη (Τσέρτου), Νίκο Καραγιάννη, Μανώλη Σκουλά, Δώρα Λουϊζου, ενώ στο κλαρίνο θα είναι ο ο Κωνσταντίνος Δήμου.

Στις 11.00 επίσης στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ διοργανώνονται κούλουμα με παραδοσιακή μουσική σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων.

Στον Πειραιά η δημοτική Αρχή έχει προγραμματίσει στην παραλία τηςΦρεαττύδας παραδοσιακό γλέντι με σαρακοστιανά εδέσματα. Στην εκδήλωση συμμετέχει το χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά. Για πρώτη φορά θα υπάρχει στη Φρεαττύδα Εργαστήριο Κατασκευής Χαρταετού. Επίσης, στις πρόσφατα ανακαινισμένες πλατείες Θεμιστοκλή (Δογάνης-Δημητρακοπούλου-Σπάρτης- Μαυρομιχάλη) και Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, οι δημότες και οι επισκέπτες του Πειραιά θα διασκεδάσουν με παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα.

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis