Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 09/06/2020

Έγγραφο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ:

Κύριε Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών με ενέργειές της ανέδειξε πριν μερικές ημέρες το ζήτημα της άρνησης παραλαβής από τις φυλακές της χώρας, των υπόδικων κρατουμένων για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα προσωρινής κράτησης από τον κ. Ανακριτή και είχε διαταχθεί η εκτέλεσή τους από τον κ. Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών. Μάλιστα, υπέβαλε και σχετική αναφορά στον Αξιότιμο κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα να υπάρξει μερική επίλυση του προβλήματος καθώς αρμόδιοι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και οι υπόδικοι κρατούμενοι που συνωστίζονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στα αστυνομικά κρατητήρια μετήχθησαν σταδιακά στα Σωφρονιστικά Ιδρύματα, όπως άλλωστε επιτάσσει το άρθρο 289 του Κ.Π.Δ.

Το πρόβλημα, ωστόσο, όπως προκύπτει και από το επισυναπτόμενο έγγραφο του σωματείου μας, εξακολουθεί να περιορίζεται στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, το οποίο για άγνωστο λόγο δεν παραλαμβάνει τους υπόδικους κρατούμενους, οπότε αυτοί εκτίουν την ποινή τους στα κρατητήρια της Γ.Α.Δ.Α. Η κατάσταση αυτή πέραν των διαμαρτυριών των κρατουμένων, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα τόσο στη λειτουργία των κρατητηρίων όσο και στη λειτουργία των Υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες αναγκάζονται να αναζητούν χώρο κράτησης των συλληφθέντων από αυτές προσώπων.

Παρακαλούμε, όπως επιληφθείτε άμεσα της τραγελαφικής αυτής κατάστασης ώστε να αποκατασταθεί η τάξη με την εφαρμογή των προβλεπομένων από την κείμενη νομοθεσία και τους κανονισμούς λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

(Το έγγραφο της Ένωσης εμπεριέχεται στο συνημμένο αρχείο)

Συνημμένα αρχεία: ATHINA_04-06.pdf

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis