Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:27 | 14/06/2017

Είναι γνωστή τοις πάσι η παραβατική και, ουκ ολίγες φορές, η εγκληματική δράση των Ρομά όχι μόνο στους παρανόμως στημένους καταυλισμούς της πρωτευούσης αλλά και ολόκληρης της Επικράτειας.

Γονείς που ωθούν τα παιδιά τους στην επαιτεία, αρπαγές ανηλίκων, εμπόριο ζωτικών οργάνων, εμπόριο ναρκωτικών, εμπόριο όπλων, εμπόριο λευκής σαρκός, διαρρήξεις, κλοπές, ληστείες μετά φόνων, εκβιασμοί είναι μόνο κάποιες από τις ποινικώς κολάσιμες πράξεις που βαραίνουν τους συγκεκριμένους.

Κράτος εν κράτει θα ισχυριστούν κάποιοι και δεν υπάρχουν λόγοι προκειμένου να διαφωνήσει κανείς, από τη στιγμή που αναγνωρίζουν δική τους εξουσία και νομοθεσία, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν και ειδικής μεταχείρισης από την Πολιτεία ως ευπαθείς ομάδες.

Όχι μόνο δεν συμβάλλουν στο εθνικό εισόδημα και την ανάπτυξη αλλά τουναντίον υποβαθμίζουν τις περιοχές όπου διαμένουν μετατρέποντάς τες σε άβατα και άνδρα ανομίας καθιστώντας τους αστυνομικούς ελέγχους εξαιρετικά επικίνδυνους αν όχι απαγορευτικούς με την κολόνια αυτή να κρατάει χρόνια, όπως λέει εύστοχα ο θυμόσοφος λαός μας.

Όπως όλα δείχνουν όμως, αυτή η κατάσταση κάποιους εξυπηρετεί, ειδάλλως θα είχε δοθεί άμεσα λύση σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία.

Η εν λόγω κοινωνική ομάδα παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το χαρακτηριστικό να χειραγωγείται κατά τις εκλογικές διαδικασίες έναντι ευτελούς τιμήματος, ενώ σύμφωνα με καταγεγραμμένα περιστατικά εμφανίζονται εγγεγραμμένοι με διαφορετικά ονόματα σε πολλά δημοτολόγια και εκλογικούς καταλόγους.

Κατά συνέπεια, υφαρπάζουν τις κοινωνικές αποδοχές υπέρ του δέοντος μιας και εμπίπτουν σε όλα τα κοινωνικά κριτήρια, με αποτέλεσμα οι πραγματικά αναξιοπαθούντες να πένονται και να στερούνται των απαραιτήτων, για τη διαβίωσή τους, εφοδίων.

Δεν υπάρχει, ωστόσο, πρόβλημα χωρίς λύση αρκεί ο πέλεκυς να πέσει βαρύς και η πολιτική εξουσία να αφήσει επιτέλους τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τα τερτίπια, αν δεν θέλουμε να θρηνήσουμε και άλλους αστυνομικούς, νεκρούς εξαιτίας της εγκληματικής συμπεριφοράς των Ρομά.

Η Πολιτεία οφείλει να εγκύψει στο μείζον αυτό ζήτημα που ανακινήθηκε τις τελευταίες μέρες, λαμβάνοντας δραστικά μέτρα όπως δημιουργία ειδικών σχολικών αιθουσών που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών Ρομά, ουσιαστική ένταξη στην παραγωγική διαδικασία και τις δομές απασχόλησης μετά την επιτυχή φοίτησή τους στο σχολείο, απαγόρευση διαμονής σε σκηνές ή παραπήγματα πέριξ κατοικημένων αστικών κέντρων, ισονομία και ισοπολιτεία για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που διαμένουν στην Ελληνική Επικράτεια.

Ευρωπαΐζουσες, δυστυχώς, χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Δανία έχουν κινήσει επί σειρά ετών τις διαδικασίες απέλασης Ρόμικων πληθυσμών προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, μία κίνηση που δεν αντανακλά επουδενί στον φιλόξενο χαρακτήρα της Ηπείρου μας και συγχρόνως δείχνει την τάση απαξίωσης των Βόρειων προς τους κατοίκους των Βαλκανίων.

Για μια ακόμη φορά πετώντας το προσωπείο της φιλανθρωπίας και της σύμπνοιας προς τους Λαούς που συναποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτιμούν τον θεσμό πλέον των δύο ταχυτήτων με τους ισχυρούς να καπηλεύονται τον όρο ‘’Ευρώπη’’ και τους αδυνάμους να πασχίζουν να αποδείξουν στους πρώτους ότι επαξίως βρίσκονται στην ευρωπαϊκή οικογένεια υποχωρώντας διαρκώς στα αιτήματά τους, στα δίκαιά τους φυτοζωώντας και υπομένοντας πάντα αυτοί όλα τα δεινά.

Τζαμαλής Παναγιώτης

Επιτυχών Σχολής Αστυφυλάκων σχολικού έτους 2015-2016

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis