Κρήτη: «Τιτάνια» επιχείρηση για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων – Στα 16 χλμ η ακτίνα των ερευνών

BINTEO
Κρήτη: «Τιτάνια» επιχείρηση για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων – Στα 16 χλμ η ακτίνα των ερευνών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται από τα ξημερώματα, όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Γεροπόταμου, στην Μεσσαρά Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στο αυτοκίνητο επέβαιναν ένα ζευγάρι και οι γονείς της γυναίκας. 

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ επισημαίνει: «Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone».

Υπενθυμίζεται ότι ο συναγερμός έχει σημάνει σε όλες τις υπηρεσίες της Κρήτης από τη 1 τα ξημερώματα όταν οικείοι των αγνοουμένων κάλεσαν τις αρχές και ενημέρωσαν πως οι δικοί τους δεν έχουν επιστρέψει στο σπίτι. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση, ωστόσο οι έρευνες που διεξάγονται δεν έχουν αποδώσει καρπούς, καθώς δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ίχνος των αγνοουμένων ή το όχημα τους.

Κρήτη: «Τιτάνια» επιχείρηση για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων – Στα 16 χλμ η ακτίνα των ερευνών

Επιχείρησαν να κινηθούν από παράδρομο

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι η οικογένεια επρόκειτο να μεταβεί από το Δήμο Αρχανών - Αστερουσίων σε κοινωνική εκδήλωση στην περιοχή της Πόμπιας.

Εκτιμάται ότι επιχείρησαν να μεταβούν στο χώρο της εκδήλωσης από κάποιον παράδρομο και όχι από τον κεντρικό δρόμο, με αποτέλεσμα το όχημα να παρασυρθεί από τα νερά χειμάρρου.

*Φωτογραφίες και βίντεο από τη σελίδα Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

newpost.gr