Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:00 | 10/10/2017

Την Πέμπτη και Παρασκευή 12 και 13 Οκτωβρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μέσω της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, διοργανώνει διοργανώνει Διϋπηρεσιακή Άσκηση Πεδίου μικρής κλίμακας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου PACES, με αντικείμενο την οργανωμένη απομάκρυνση και επείγουσα στέγαση. Στόχος είναι η ενδυνάμωση της ετοιμότητας των συμμετεχόντων και η αξιολόγηση καινοτόμων εφαρμογών.

[custom:google-ads]

Συμμετέχουν στο σχεδιασμό και ασκούνται στελέχη από την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ και Οργανώσεις Εθελοντών.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου στην αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, θα παρουσιαστεί το θεωρητικό μέρος: με εισηγήσεις ειδικών που απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο και εμπλεκόμενο σε θέματα πολιτικής προστασίας και ιδιαίτερα σε θέματα σεισμικών καταστροφών.

Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η Άσκηση Πεδίου στις περιοχές του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου και "Κομμένο Μπεντένι" – Κατά τη διεξαγωγή ο χώρος θα είναι προσβάσιμος μόνο για τους συμμετέχοντες. Κατά τη λήξη, και με όλο το προσωπικό ακόμη στη θέση του θα γίνει οργανωμένη περιήγηση στους χώρους για τους παρατηρητές οπότε θα καταγραφούν οι απόψεις των συμμετεχόντων.

Πηγή: cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis