Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:59 | 26/01/2017

Στις τρεις σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, την έκδοση των οποίων ζητούν οι τουρκικές αρχές. Η έκδοση της απόφασης ήταν προγραμματισμένη για τις 23 του μήνα αλλά αναβλήθηκε λόγω ασθένειας μέλους μιας εκ των συνθέσεων των Ποινικών Τμημάτων αλλά και λόγω μη ολοκλήρωσης των διασκέψεων.

Αν το ανώτατο δικαστήριο πει «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων η υπόθεση θα κλείσει. Στην περίπτωση όμως που κάνει δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών
μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να αλλάξει την απόφαση και να αρνηθεί την έκδοση τους.

Πάντως, ακόμη και αν η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου είναι θετική για το αίτημα των τουρκικών αρχών και συμφωνήσει με αυτή και ο υπουργός Δικαιοσύνης και πάλι η έκδοση των οκτώ δεν θα είναι άμεση καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης αιτημάτων ασύλου που, όπως εκτιμάται, δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Μαρτίου.

Την ίδια ώρα οι εκζητούμενοι μπορεί να προσφύγουν στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο μπορεί να ανατρέψει την απόφαση του Αρείου Πάγου και να ασκήσει ουσιαστικά μεγάλη πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για την απόρριψη του αιτήματος των τουρκικών αρχών.

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis