Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:42 | 19/02/2019

Με εκπλήξεις και μετά από ουκ ολίγες αναβολές ξεκίνησαν οι τακτικές κρίσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της Αστυνομίας. Η αρχή έγινε με τους αντιστρατήγους, όπου δεν είχαμε καμία αλλαγή παρότι αναμένονταν τουλάχιστον μία αποστρατεία. 

[custom:google-ads]

Πρόκειται για μία κίνηση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, που δείχνει πρόθεση να διατηρηθούν οι ισορροπίες. Την ίδια ώρα, οι φήμες ήθελαν συγκεκριμένο αντιστράτηγο να αποστρατεύεται και να αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στη θέση του Δημήτρη Αναγνωστάκη που κατεβαίνει υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. 

Το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσφορία σε υποστράτηγους που περίμεναν να προχωρήσει η επετηρίδα, καθώς τρεις αντιστράτηγοι βρίσκονται στον βαθμό από το 2016, έχοντας ήδη συμπληρώσει τρία χρόνια.

Όσον αφορά τους υποστράτηγους, πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλου, είναι να αλλάξει σχεδόν το 1/3 των ατόμων που βρίσκονται στον συγκεκριμένο βαθμό (συνολικά είναι 22). Ωστόσο, δύσκολα θα αποστρατευτούν περισσότεροι από 5-6 υποστράτηγοι. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτό που θα μας εκπλήξει είναι οι αλλαγές που θα γίνουν όσον αφορά τις μετακινήσεις ανώτατων αξιωματικών. 

[custom:google-ads]

Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για τους Αντιστρατηγους.

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε ως διατηρητέους τους κατωτέρω Αντιστράτηγους Αστυνομίας:

  • Μιχαήλ Καραμαλάκη, 
  • Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, 
  • Xρήστο Δραγατάκη, 
  • Ανδρέα Αποστολόπουλο, 
  • Ανδρέα Δασκαλάκη.
 
Πηγή: reader.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis