Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:29 | 09/03/2015

Του Θανάση Λαμπρόπουλου
Λίγα εικοσιτετράωρα έμειναν από τον ημέρα που ο Αρχηγός της Ελληνικής Ακτοφυλακής  Θανάσης Αθανασόπουλος θα συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων για τους ανώτατους αξιωματικούς του Σώματος, που σε πρώτη φάση θα κρίνει τους δυο νυν υπαρχηγούς (φέρουν τον βαθμό του αντιναύαρχου Λ.Σ), Χονδρονασιος-Σιετος, και οι οποίοι είτε θα κριθούν ως διατηρητέοι και θα παραμείνουν για έναν ακόμα χρόνο στις θέσεις τους, είτε θα….. πάνε στα σπίτια τους.


Και ασφαλώς μπορεί με την απόφαση του Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν ο Α/ΛΣ,ο Αρχηγός ΓΕΝ, που είναι και ο προεδρεύων, και ένας ανώτατος αξιωματικός του στρατού ξηράς, να αποστρατευτούν ως ευδοκίμως τερματίσαντες και οι δυο αντιναύαρχοι, είτε να φύγει μόνο ο ένας και να συνεχίσει ο έτερος, οπότε η κενή θέση η οι κενές δυο θέσεις θα αναπληρωθούν την ίδια μέρα από 2 από τους εννέα συνολικά υποναυάρχους του Σώματος.


Για να γίνει βέβαια αυτό το Συμβούλιο των τριών , δηλ του Αρχηγού Λ/Σ του Α/ΓΕΝ και του ανωτάτου αξιωματικού ξηράς θα μετακομίσει σε άλλη αίθουσα και στην σύνθεση του θα προστεθεί και ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, ο οποίος είναι δικαστής της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, καθώς και ένας ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.


Αφού συνέλθουν ανάλογα με την προηγούμενη απόφαση των τριών  Ανώτατων Ανωτάτων Αξιωματικών, όποια και αν είναι αυτή δηλ. είτε φύγουν και οι δυο υπαρχηγοί-αντιναύαρχοι είτε ο ένας, θα επιλέξουν για τις θέσεις η την θέση από τους 9 υπάρχοντες εν ενεργεία υποναυάρχους Λ.Σ, ενώ στην συνέχεια θα κριθούν οι 20 περίπου αρχιπλοίαρχοι του Σώματος.


Μέχρι όμως να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο και τον ίδιο μήνα, εκτός απροόπτου φυσικά, οι κρινόμενοι ανώτατοι αξιωματικοί  της Ελληνικής Ακτοφυλακής που αποκλειστική αποστολή τους είναι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας αλλά και η πάταξη κάθε έκνομης πράξης στις ελληνικές θάλασσες, κάθονται στην κυριολεξία «πάνω στα αναμμένα κάρβουνα», καθώς όλοι οι επαΐοντες γνωρίζουν ότι οι ετήσιες κρίσεις τους δεν πραγματοποιούνται μόνο από τις άριστες η όχι βαθμολογίες των ατομικών τους φακέλων, αλλά και με τα πολιτικά κριτήρια των εκάστοτε κυβερνώντων.


Και φυσικά αυτοί δεν μπορεί να είναι οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί, αλλά οι «παρατρεχάμενοι», και οι οσφυοκάμτες είτε αυτοί είναι πολίτες είτε είναι πρώην απόστρατοι , και οι οποίοι έχουν τον τρόπο να αλλάζουν ακόμα και την προσωπική γνώμη(όχι φυσικά του Α/ΛΣ που ουσιαστικά έχει και τον πρώτο λόγο),αλλά και αυτού του καθ υλην αρμόδιου ΥΕΝ, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Θοδωρής Δριτσας, ο οποίος επί σειρά πολλών ετών εκλέγεται στην περιφέρεια Α Πειραιά και Νήσων, και ως εκ τούτου πρέπει να έχει άποψη για τον κάθε κρινόμενο ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος.


Και όπως γίνεται εδώ και χρόνια που κάποιοι μέσα από τα κυβερνώντα κόμματα ανακατεύουν κατά το δοκούν το «καζάνι» των κρίσεων των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών του Λ.Σ έτσι και φέτος κάποιοι εκ των εσω αλλά και των έξω προσπαθούν είτε να μεταπείσουν την γνώμη του ΥΕΝ είτε να την βραχυκυκλώσουν, καθώς στο παιχνίδι τους έχουν επιστρατεύσει ακόμα και ΜΜΕ(έντυπα, και ηλεκτρονικά).


Βέβαια καλό θα είναι ο καθ υλην αρμόδιος ΥΕΝ αλλά και ο Α/ΛΣ να αποφασίσουν για τους κρινόμενους ανώτατους αξιωματικούς με μοναδικό κριτήριο την πολύχρονη πορεία τους αλλά και τα διοικητικά και επιστημονικά τους προσόντα, δηλ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ και όχι με τις οποίες ΕΞΩΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, οι οποίες πάντα ανεβάζουν στην ιεραρχία του Λ.Σ ακόμα και ΚΟΥΤΣΑ ΑΛΟΓΑ, όπως λέει και ο Λαός μας.


Και βέβαια-βεβαιοτατα σε αυτές τις ετήσιες κρίσεις υπάρχουν πολλά τέτοια ΑΛΟΓΑ τα οποία έχουν «πάρει αμπάριζα» όλα σχεδόν τα ΣΥΡΙΖΑΙΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, και ΟΧΙ ΜΟΝΟ, προσπαθώντας αν και δεν διαθέτουν ούτε τα ηγετικά προσόντα αλλά ούτε και οι ΑΤΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΙ είναι ΑΜΕΜΠΤΟΙ και ΚΑΘΑΡΟΙ, να Αναρριχηθούν στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis