Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 23/01/2017

Ενα Σαββατοκύριακο με το ένστολο προσωπικό να βρίσκεται σε «επιχειρησιακή ετοιμότητα» για την ανακοίνωση πληρωσης των βασικών θέσεων διοίκησης, για τους επικεφαλής των Υπηρεσιών τους, με την πλειοψηφία στο Βαθμό του Ταξιάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντή.

Αρχή της εβδομάδας και οι κρίσεις της ΕΛΑΣ που ξεκίνησαν το Σάββατο  (21/01) για τους Ανώτερους και Ανώτατους Αξιωματικούς δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.  Σήμερα  (23/01) αναμένονται οι κρίσεις των Αστυνομικών Δευθυντών και ακολούθως οι τοποθετήσεις των Ταξίαρχων.

Βαθιές τομές στην επετηρίδα, στους Ταξίαρχους και «τσιμπητοί» οι Αστυνομικοί Διευθυντές

Οι φετινές κρίσεις αλλάζουν την οργανοδομή της ηγεσίας στην ΕΛΑΣ. Άλλωστε με την ολοκλήρωσή τους, αναμένεται να εφαρμοστεί και το νέο οργανόγραμμα σχεδίου αναδιαταξης των Αστυνομικών Υπηρεσιών- με αλλαγες σε επιπεδο Διευθυνσεων.

Με τα πρόσωπα που συνεχίσουν τη θητεία τους, σε θεσεις Διοικησης να έχουν λάβει την απο κοινου έγκριση και αποδοχή Τόσκα και Τσουβάλα, με τις προϋποθέσεις -ωστοσο – για την Αστυνομία της επόμενης γενιάς να κρίνονται …εκ του αποτελεσματος (όπως όλες οι επιλογές άλλωστε)

Με δεδομένο την αύξησης της εγκληματικότητας και του επιπέδου ανησυχίας και την αίσθηση ανασφάλειας του πολίτη και Υπηρεσίες -ειδικά στην Αττική- χωρίς οχήματα, δικυκλα εξοπλισμό και υπολειπόμενο προσωπικο- οι κρίσεις με τις επιλεκτικές αποστρατείες, δεν ενδεικνύουν (πολλές) προϋποθεσεις για την εξέλιξη του ζωντανού Σώματος της ΕΛΑΣ.

Μεταναστευτικό σε σχέση με την ΕΕ και την Τουρκία και εσωτερικές απειλές Τάξης και Ασφάλειας θα είναι από τα προβλήματα που το επόμενο διάστημα θα κληθούν νέοι και παραμένοντας στην ανθρώπινη οργανοδομή της ΕΛΑΣ να αποδείξουν ότι οι επιλογές δεν θα απορρυθμισαν το ήδη οριακά ισορροπημένο σχήμα διοίκησης των Υπηρεσιών.

nantiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis