Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 11/01/2018

Και τώρα που τέλειωσαν οι γιορτές και οι αργίες, στο Υπουργείο Ναυτιλίας μάζεψαν από τα γραφεία τους δίσκους με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, και άνοιξαν … την επετηρίδα!

Εκείνο "ντε" το βιβλιαράκι με τους Αξιωματικούς που θα κριθούν σε λίγες ημέρες –σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  και που όλοι οι Αξιωματικοί από τον βαθμό του Πλοιάρχου και πάνω έχουν σαν Ευαγγέλιο αυτό το χρονικό διάστημα.

[custom:google-ads]

Σκυμμένοι λοιπόν πάνω του,  «τικάρουν» δίπλα στα ονόματα που πιστεύουν ότι θα προαχθούν σίγουρα και υπολογίζει ο καθένας τη δική του τύχη.

Το θέμα βέβαια είναι σε ποια και πόσα ονόματα βάζει «τικ» ο Υπουργός. Ή μάλλον, ποια ονόματα διαγράφουν από το βιβλιαράκι με χάρακα και μολύβι!

Πληροφορίες  αναφέρουν σοβαρές αλλαγές θα υπάρξουν στην κορυφή της ηγεσίας, δηλαδή στην τριάδα των Αντιναυάρχων αλλά κι εκείνη των Υποναυάρχων.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν από το εάν θα αποστρατευθεί ο νυν Αρχηγός Αντιναύαρχος ΛΣ Ράπτης Σταμάτης, ο οποίος στις 16/02/18 συμπληρώνει τα δύο χρόνια της θητείας του.

Όπως πληροφορούμαστε ο ίδιος επιθυμεί σφόδρα να του δοθεί και τρίτος χρόνος,κάτι όμως πολύ σπάνιο για Αρχηγό του ΛΣ.Σε κάθε περίπτωση προς την κατεύθυνση της παραμονής του ο ίδιος ενεργεί τα "δέοντα" εδώ και καιρό.

Η παραμονή του, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες(τι θα πουν αυτοί που τον επέλεξαν,τι θα πει το κόμμα ,τι θα πουν κάποιοι φίλοι του απόστρατοι βεβαίως - βεβαίως,τι θα πει το "άγιο πνεύμα"  κ.λ.π),αλλά και τι θα πει ο ίδιος ο Υπουργός που τον "κληρονόμησε" και για τον οποίο όπως φαίνεται  από τις τελευταίες δηλώσεις του στη Βουλή(υπόθεση Αγία Ζώνη) αποτελεί πλέον "βαρίδι".. αν βέβαια παραμείνει Υπουργός μέχρι τότε, αφού επίκειται ανασχηματισμός σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες και κανείς δεν ξέρει ή τέλος τι  θα αποφασίσει ο επόμενος Υπουργός.

Οι σχέσεις πάντως των δύο ανδρών χαρακτηρίζονται από τους γνωρίζοντες, από αδιάφορες έως κακές.

Στην πρώτη περίπτωση, αυτή της  παραμονής ,οδηγούμαστε πιθανώς στην αποστρατεία των δύο Αντιναυάρχων, με δεδομένο ότι θα επιχειρηθεί μια ανανέωση έστω σε επίπεδο  Υπαρχηγών.

Σε αντίθετη περίπτωση οι επικρατέστεροι αντικαταστάτες για την θέση : οι Αντιναύρχος ΛΣ Παρασκευάς Παναγιώτης, καθώς οι Υποναύαρχοι ΛΣ Ντούνης,Καλογείτων και Αργυρίου.

Ανάλογα λοιπόν με τις συγκυρίες και την τομή που θα επιχειρηθεί θα υπάρξουν μεγάλες ή όχι ανακαταξεις. 

Εκείνο που σε κάθε περίπτωση αναμένεται να γίνει είναι μια βαθιά τομή ..στους Υποναυάρχους.

Και εκεί φυσική και πολιτική ηγεσία φαίνεται να ομονοούν.Γιατί θεωρούν ότι η ανανέωση των Αξιωματικών εξαρτάται από τον συγκεκριμένο βαθμό, οπότε δεν θα είναι έκπληξη να δούμε να  αποστρατεύονται οι μισοί τουλάχιστον Υποναύαρχοι.

Μια τέτοια τομή επίσης θα προκαλέσει και σχετικά μεγάλο αριθμό αποστρατειών και στον βαθμό του Αρχιπλοιάρχου, -όπως αναφέρουν πηγές μας- υπάρχει διάθεση για «ξεκαθάρισμα».

Το επόμενο  ερώτημα   αξιωματικών-με γνώση των διεργασιών είναι «Θα φύγει πολύς κόσμος και όχι με την σειρά της επετηρίδας», για όσους κατέχουν το βαθμό του Πλοιάρχου, εννοώντας ότι πέραν των όσων προαχθούν ή παρασυρθούν από νεώτερους, θα υπάρχουν και πολλοί «τσιμπιτοί» από όλη την επετηρίδα.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν,εξάλλου  πρώτος διδάξας είναι ο νυν Αρχηγός και η ενεστώσα πολιτική ηγεσία .

Αν οι πληροφορίες που έχουμε για τις κρίσεις αποδειχθούν αξιόπιστες θα φανεί σύντομα, εμείς δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και να ευχηθούμε όλες οι πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.

Μήνας είναι και θα περάσει…τα προβλήματα όμως θα είναι εκεί και την επόμενη ημέρα!

limenikanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis