Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 29/03/2017

Μεγάλη αναστάτωση σε επιβάτες και πλήρωμα είχαν προκαλέσει κατά την μεταφορά τους στη Ρόδο για να δικαστούν, τρεις άνδρες κρατούμενοι, ηλικίας 46, 36 και 26 ετών, οι οποίοι για το επεισόδιο αυτό θα λογοδοτήσουν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και θα εκδικαστεί στις 6 Απριλίου από το αρμόδιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2013 σε πλοίο της γραμμής που απέπλευσε από τον Πειραιά για τη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι ζήτησαν αρχικά από τους αστυνομικούς να τους χορηγήσουν διπλή δόση χαπιών από την επιτρεπόμενη (βάση ισχύουσας νομοθεσίας) που τους δίδεται.

Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση, οι τρεις άνδρες ηλικίας –σήμερα- 46, 36 και 26 ετών αντίστοιχα άρχισαν να χτυπούν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και τις πόρτες από τις καμπίνες τους!

Στη συνέχεια σειρά είχαν οι αστυνομικοί που έκαναν τη μεταγωγή, στους οποίους επιτέθηκαν αλλά και εξύβρισαν!  Μάλιστα όταν το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι αποβιβάστηκαν προκειμένου να «διαπραγματευθούν» για τα αιτήματά τους, ενώ ο καπετάνιος παραλίγο να μην συνεχίσει τη μεταφορά τους στη Ρόδο!

Τελικά οι τρεις δράστες πήραν διπλή δόση, επιβιβάστηκαν στο πλοίο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το νησί μας, όμως λίγη ώρα αργότερα, επανέλαβαν το ίδιο «σκηνικό»!

Η περιπέτεια των επιβατών, του πληρώματος και κυρίως των αστυνομικών που έκαναν τη μεταγωγή έληξε με τον κατάπλου τελικά στο λιμάνι της Ρόδου του πλοίου, οπότε και οι κρατούμενοι παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους κατηγορούμενους για στάση κρατουμένων από κοινού, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή από κοινού και κατά συρροή, αλλά και απόπειρα σωματικής βλάβης.

www.rodiaki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis