Κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ
Κρατούμενοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φυλακές Νιγρίτας

Απόπειρα απόδρασης τριών Πακιστανών κρατουμένων απέτρεψαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών το απόγευμα της Τετάρτης. Την ίδια ώρα, στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, Σέρβος κρατούμενος που είχε βγει για εξωτερικές εργασίες δεν επέστρεψε και κηρύχτηκε δραπέτης.

Στη Νιγρίτα, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών εντόπισε τους τρεις Πακιστανούς, 22, 25 και 30 ετών, να κινούνται ύποπτα στο προαύλιο, στις 6:20 το απόγευμα της Τετάρτης, και ενημέρωσε τον Αρχιφύλακα και την εξωτερική φρουρά.

Έπειτα από την κινητοποίηση του μηχανισμού αποτροπής, ο Αρχιφύλακας και ο υπεύθυνος απογευματινής βάρδιας εντόπισαν τους τρεις κρατούμενους στα προπύλαια μιας υποπτέρυγας, η οποία βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Από εκεί οι τρεις Πακιστανοί φέρεται ότι σκόπευαν να μεταβούν στη νεκρή ζώνη και στη συνέχεια σε εξωτερικό τοίχο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Έπειτα από καταδίωξη, με τη συνεργασία εσωτερικής και εξωτερικής φρουράς οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν. Όλοι τους έφεραν τραύματα και γρατζουνιές, που σύμφωνα με τους σωφρονιστικούς οφείλονται στην προσπάθειά τους να αναρριχηθούν σε τοίχους και αγκαθωτά συρματοπλέγματα. Τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο των φυλακών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας.

Οι τρεις Πακιστανοί εκτίουν ποινές κάθειρξης για υποθέσεις μεταφοράς μεταναστών και ληστείες.

«Υπολειτουργεί το κλειστό κύκλωμα ασφάλειας»

Για ακόμη μια φορά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Νιγρίτας κάνουν λόγο για μη επαρκή μέτρα ασφάλειας, αφού όπως υποστήριξε το μέλος του Σωματείου Εργαζομένων των Φυλακών Νιγρίτας κ. Γιάννης Καρασαββίδης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, σχεδόν όλες οι κάμερες στο κλειστό κύκλωμα ασφάλειας δε λειτουργούν, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει επαρκής παρακολούθηση των κινήσεων των κρατουμένων με κίνδυνο την ασφάλειά των εργαζομένων αλλά και των ίδιων των κρατουμένων. Η αντικατάσταση του κλειστού κυκλώματος ασφάλειας αποτελεί πάγιο αίτημα από το 2017 που άρχισαν τα προβλήματα, μαζί με το θέμα της έλλειψης προσωπικού που αναμένεται να διευθετηθεί με την πρόσφατη προκήρυξη θέσεων.Στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας, την ίδια ώρα, χαρακτηρίστηκε ως δραπέτης ένας 44χρονος Σέρβος κρατούμενος, ο οποίος δεν επέστρεψε στο κελί του έπειτα από εξωτερικές εργασίες το πρωί.

Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, που αναζητά τον 44χρονο, ο οποίος εκτίει ποινή για κλοπές

Πηγές: ethnos.gr,ert.gr

 

*ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απέδρασε κρατούμενος - Ανθρωποκυνηγητό από την Αστυνομία