Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας επιτέθηκε και χτύπησε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ
Κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας επιτέθηκε και χτύπησε σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στις φυλακές Λάρισας τις προηγούμενες ημέρες όταν ένας κρατούμενος, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Σωφρο­νιστικών Υπαλλήλων Λάρισας, στα καλά καθούμενα επιτέθηκε και χτύπησε σωφρονιστικούς υπαλλήλους την ώρα του φαγητού.

Αυτό ήταν το τρίτο περιστατικό βίας μέσα σε 7 μήνες στις φυλακές Λάρισας με την ΔΑΚΕ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτό είναι το τρίτο συμβάν βίας εναντίον συναδέλφων μας τους τελευταίους επτά μήνες και είναι οφθαλμοφανές ότι η ανησυχία και η ανασφά­λεια στις τάξεις των εργαζομένων στο ΚΚ Λάρισας έχουν εδραιωθεί. Συγκεκριμένα το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη μεσημεριανή δια­νομή του φαγητού. Κρατούμενος απεί­λησε, προπηλάκισε χυδαία συναδέλφους και στο τέλος τους επιτέθηκε και τους χτύπησε εντελώς αναίτια! Οι συ­νάδελφοι έδειξαν τρομερή αυτοσυγκρά­τηση και επαγγελματισμό. Με επιδέξιους χειρισμούς ηρέμησαν την κατάστα­ση με γνώμονα την ασφάλεια του καταστήματος περιορίζοντας το περιστα­τικό και τον κρατούμενο για να μην επεκταθεί σε κάτι χειρότερο.

Πρόκειται για δύο εξαίρετους συναδέλφους με αυταπάρνηση και επαγγελμα­τισμό.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί και να ελπίζουμε πάντα στην καλή μας τύ­χη. Αυτές οι καταστάσεις πρέπει να τελειώσουν… χθες! Δεν πάει άλλο! Δεν μπορούμε άλλο να φεύγουμε από τα σπίτια μας και να μην ξέρουμε αν θα γυ­ρίσουμε ή στην καλύτερη να γυρίζεις σπίτι με μια στάση από το νοσοκομείο! Έχουμε δικαιώματα και κυρίως δικαίωμα στην ασφαλή εργασία!

Αν οι διοικούντες δεν δύνανται να δώ­σουν λύση στη φωνή αγωνίας και απελπισίας, είμαστε σίγουροι ότι η νέα ηγε­σία του υπουργείου μας θα δώσει τις απαιτούμενες λύσεις και θα σταματήσει αυτή την κατρακύλα που άφησε στον κλάδο μας η προηγούμενη κυβέρνηση».

onlarissa.gr