Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:35 | 21/02/2015

 

Σοκ έχει προκαλέσει στη Σουηδία η υπόθεση μιας μητέρας που κατηγορείται ότι επί μία δεκαετία κρατούσε κλειδωμένες τις τρεις κόρες της και μετακόμιζε συνέχεια για να μην τις βρει ο πατέρας τους.

Η ιστορία έγινε γνωστή όταν μία από τις κόρες της 59χρονης γυναίκας (ηλικίας 23, 24 και 32 ετών) το έσκασε από το σπίτι τους στην ήσυχη πόλη Μπρόμελα των 8.000 κατοίκων και ζήτησε από έναν γείτονα να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα και δήλωσαν συγκλονισμένοι, ανέφεραν ότι μία από τις κοπέλες χρειάστηκε να βγει με φορείο από το σπίτι, επειδή δεν μπορούσε να περπατήσει. Η μητέρα, η οποία συνελήφθη και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη, παραμένει επισήμως ύποπτη για το κλείδωμα των παιδιών της, ενώ ένας άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο πατέρας είπε σε σουηδική εφημερίδα ότι τις αναζητά εδώ και 17 χρόνια. Κατηγόρησε τη γυναίκα ότι μετακόμιζε συνέχεια για να μην μπορεί να τις εντοπίσει και τις κρατούσε κλειδωμένες σε κάθε σπίτι. Στο δικαστήριο επιβεβαιώθηκε ότι η 59χρονη με τις τρεις κοπέλες είχαν μετακομίσει... 23 φορές.

Παρόλο που η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και αρνείται τις κατηγορίες, αναμένεται να κληθεί ξανά να καταθέσει και οι κόρες της βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους, ενώ θα εξεταστεί εάν έχουν υποστεί ψυχολογική κακοποίηση.

Ο δικηγόρος της ισχυρίστηκε στη σουηδική τηλεόραση ότι η οικογένεια ζούσε «έναν ασυνήθιστο τρόπο ζωής» αλλά δεν έχουν γίνει εγκλήματα προσθέτοντας ότι η μητέρα έχει «εκπλαγεί» που τα παιδιά της άφησαν την υπόθεση να πάει στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι αυτά ήταν ελεύθερα να βγουν από το σπίτι. Η γιαγιά των κοριτσιών ισχυρίστηκε ότι τα τρία παιδιά μπορούσαν να μετακινούνται ελεύθερα όσο προσπαθούσαν να αποφύγουν και να κρυφτούν από τον πατέρα τους.

 

ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis