Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:29 | 27/03/2017

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης, οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Καρασαρλίδου, Ουρσουζίδης, Αντωνίου) αποφάσισαν από κοινού να μην παραστούν, γεγονός που προκάλεσε έντονα και αρνητικά σχόλια. Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης δεν παρέστη, αλλά έστειλε γραπτό χαιρετισμό, ενώ λόγω απουσίας στο εξωτερικό δεν παρέστη ο βουλευτής της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Απόστολος Μούρτης αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που μέχρι χθες οι αστυνομικοί της Ημαθίας καλούνται να επιτελέσουν το καθήκον τους, δουλεύοντας 12ωρα και 16ωρα, μεταφερόμενοι στην Ειδομένη, αποσπαζόμενοι στην Χίο ή στον Έβρο, χωρίς - σε πολλές περιπτώσεις - να υπάρχει καν η στοιχειώδης διοικητική μέριμνα για αυτούς. Με τις εξελίξεις, όμως, στο θέμα των Κέντρων Φιλοξενίας στην Ημαθία, αρχικά στη Βέροια, πλέον όχι μόνο θα υπάρχουν δύσκολες συνθήκες, αλλά θα καταστεί αδύνατη η εκτέλεση των υπηρεσιών, αν δεν "επαναπατριστούν" όλοι οι αστυνομικοί της Ημαθίας. Προς αυτή την κατεύθυνση ζήτησε την συνδρομή του Θανάση Θεοχαρόπουλου και των τριών δημάρχων.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλος, ο οποίος - αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση - τόνισε πως το προσφυγικό είναι τόσο σοβαρό θέμα, που δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί σε αυτή. Όπως είπε, το πρωί της ίδιας μέρας, λίγες ώρες μετά την έλευση των πρώτων προσφύγων στη Βέροια, επισκέφθηκε τον χώρο και διαπίστωσε πως πρόκειται για Σύριους πρόσφυγες που έχουν έρθει από την Ειδομένη. Όπως τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, είναι πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό που έθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης σχετικά με το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και θα προωθήσει άμεσα το θέμα προς τον αρμόδιο Υπουργό Νίκο Τόσκα. Παράλληλα, καταδίκασε απερίφραστα τα χθεσινά επεισόδια, κατά την έλευση των πρώτων προσφύγων, τονίζοντας πως οι συμπεριφορές αυτές δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο των κατοίκων της περιοχής και, φυσικά, κανέναν δημοκρατικό πολίτη.

Στη συνέχεια, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, Αστ/κος Δ/ντης Γεώργιος Τουλίκας αναφέρθηκε στην έλλειψη του προσωπικού, που δυσχεραίνει το έργο της Αστυνομίας, σημειώνοντας πως είναι εύλογο το αίτημα των αστυνομικών για την μη απόσπασή τους σε άλλες περιοχές, εφόσον τώρα προκύπτει ανάγκη - λόγω προσφυγικού - και στην Ημαθία. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι, ως Διεύθυνση Αστυνομίας, είναι πολύ πιο εύκολο και θα απαιτούνταν λιγότεροι αστυνομικοί, αν λειτουργούσε ένα Κέντρο Φιλοξενίας στην Ημαθία, όσο μεγάλο και αν ήταν, ενώ εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για τον χώρο που προβλέπεται για την δημιουργία Κέντρου στην Αλεξάνδρεια, πλησίον του αστικού ιστού, καθώς θα γειτνιάζει με τον "μαχαλά", όπως είπε, γειτνίαση που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, λόγω της κουλτούρας των δύο ομάδων. 

Στην τοποθέτησή τους οι Δήμαρχοι Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης, τάχθηκαν υπέρ της ισοκατανομής των προσφύγων και όχι υπέρ ενός κέντρου (άλλωστε, αυτό προβλέπεται από την κεντρική διοίκηση, αλλά αυτό ζητήθηκε σε πρόσφατη συνάντηση των Δημάρχων της Κ. Μακεδονίας).

Να σημειωθεί ότι, προσωρινά και δοκιμαστικά, απασχολούνται στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου Φιλοξενίας 4 αστυνομικοί ανά βάρδια.

inveria.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis