Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:34 | 20/02/2015

 

Τη συνέχιση της φρούρησής τους ζητούν οι εισαγγελείς, οι οποίοι δηλώνουν πως αδυνατούν να τη διατηρήσουν «με ίδια μέσα», υποστηρίζοντας πως η πολιτεία οφείλει να λαμβάνει για αυτούς «ιδιαίτερη μέριμνα λόγω της φύσης των υποθέσεων που χειρίζονται».  

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναλυτικά αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης, σχετικά με τη δρομολόγηση δραστικής μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων– στόχων, επισημαίνει την ανάγκη η δρομολογούμενη ρύθμιση αυτή να μην καταλάβει δικαστικούς λειτουργούς (δικαστές και εισαγγελείς).

Λόγω της ειδικής φύσης των καθηκόντων (χειρισμός υποθέσεων με μεγάλη βαρύτητα, με εμπλεκόμενα πρόσωπα με επικινδυνότητα κ.λπ.) και της δημόσιας θέσης των δικαστικών λειτουργών, η Πολιτεία επιβάλλεται να λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία τους, διακρίνοντάς τους από άλλα υπό φρούρηση πρόσωπα-στόχους του δημόσιου βίου που –πιθανώς- έχουν τη δυνατότητα διατήρησης προστασίας και με ίδια μέσα.

Το ΔΣ της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος εκτιμά ότι η Πολιτεία θα συμμεριστεί ως προφανείς τους λόγους που υπαγορεύουν τη διατήρηση της φύλαξης των δικαστικών λειτουργών ως έχει».


iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis