Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:55 | 09/05/2016

Επιστολή προς το Δημαρχο Βύρωνα Γρ. Κατωπόδη απέστειλαν οι εθελοντές δασοπροστασίας Υμηττού του Δήμου Βύρωνα, στην οποία αναφέρουν τα προβλήματα τα οποία, δεν τους επιτρέπουν να προστατεύσουν το βουνό, όπως κάνουν ανελλιπώς τα τελευταία 31 χρόνια κι ενώ σήμερα, ξεκινά και επίσημα η αντιπυρική περίοδος.

Διαβάστε την επιστολή:

Αξιότιμε Δήμαρχε
Βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι μετά από τριανταένα χρόνια λειτουργίας μας πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν δυνώμεθα να πραγματοποιήσουμε το δύσκολο έργο μας, της εθελοντικής δασοπροστασίας πυρόσβεσης.
Οι λόγοι που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση ήταν γνωστοί σε εσάς και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κο Μαυρίκη , καθώς είχαν γίνει δύο συσκέψεις όπου και ενημερωθήκατε πλήρως.
Οι απαντήσεις που λάβαμε από μέρους σας ήταν καθησυχαστικές και ότι θα πραγματοποιηθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Σήμερα 4 Μαϊου 2016 επίσημη μέρα έναρξης της αντιπυρικής περιόδου καμία επίλυση στα προβλήματά μας δεν έχει δοθεί και δυστυχώς δεν έχουμε καμία ενημέρωση έστω για κάποια πιθανή λύση των προβλημάτων μας.
Έτσι λοιπόν κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δημαρχείο του Βύρωνα ενημερώθηκαν όπως και εσείς όλοι οι παριστάμενοι φορείς για την απόφαση της Εθελοντικής μας ομάδας για την παύση λειτουργίας μας , διότι δεν μπορούμε να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και στις επάλξεις χωρίς τα βασικά , δηλαδή : Ρεύμα ,συντήρηση οχημάτων, έκδοση κατ’ εξαιρέσεων οδήγησης, μέσα ατομικής προστασίας των εθελοντών, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οδηγούς από τον Δήμο για τα υδροφόρα οχήματα για το καλοκαίρι, όπως είχαμε συνεννοηθεί πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.
Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ευθύνες όλων μας είναι μεγάλες με μία τέτοια αντιπυρική περίοδο που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου δεδομένο του φαινόμενου των πολλών δασικών πυρκαγιών ανά την επικράτεια.
Εμείς είμαστε έτοιμοι βοηθήστε και εσείς

http://www.usay.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis