Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:28 | 25/06/2018

Η επιστολή που ακολουθεί εσταλη από αναγνώστη του Policenet.gr στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας:

  Εμείς, 350 νέοι αξιωματικοί της ΣΑΕΑ, βομβαρδιζόμαστε τις τελευταίες ημέρες από διάφορα δημοσιεύματα, που μιλούν για μας, χωρίς εμάς.

Για τραγικές αποφάσεις  της Ομοσπονδίας μας, που υπονομεύουν την επαγγελματική μας εξέλιξη κι ακυρώνουν τους κόπους και τις θυσίες μας.

Με πρωτοβουλία δυστυχώς του ίδιου του σωματείου μας το οποίο θα έπρεπε να προστατεύει τα συμφέροντά μας, προτάθηκε κι έγινε αποδεκτό, να γίνονται οι ανθυπαστυνόμοι  οι οποίοι  έχουν περάσει στο παρελθόν  ένα σεμινάριο δύο εβδομάδων και μόνο αυτό, Αστυνόμοι Β'.

Η προσπάθεια αυτή, της πλήρους απαξίωσής μας και του καπελώματός μας,από τους ναι και όχι αξιωματικούς του νομου 3686 του 2008, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Εμείς οι νέοι αξιωματικοί της ΣΑΕΑ, Υπαστυνόμοι Α' και Β', βλέποντας τους ανθυπαστυνόμους να παίρνουν βαθμούς και προαγωγές χωρίς κόπο, αλλά με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς εξετάσεις και να είναι δυστυχώς, προϊστάμενοί μας και διοικητές μας, νιώθουμε απογοητευμένοι από τις εξελίξεις  και προδομένοι από τους  συνδικαλιστές μας, οι οποίοι όντας  πλέον υψηλόβαθμοι, δεν έχουν αρνητικές συνέπειες από την επιχειρούμενη διασάλευση της τάξης και της αξιοκρατίας.

Σε ποιο βωμό θυσιάζουν όλους εμάς και τα όνειρά μας;

Χάριν ποιας λογικής, μας εξισώνουν με τους ανθυπαστυνόμους, ποδηγετώντας την καριέρα μας και την προσωπικότητά μας. 

Εμείς μοχθήσαμε και διαβάσαμε, περάσαμε τέσσερα χρόνια εσώκλειστοι στη σχολή αξιωματικών, διαβάζοντας και δίνοντας συνέχεια εξετάσεις, για να φτάσουμε τελικά στο σημείο, να είμαστε υφιστάμενοι των σεμιναριούχων της βδομάδας, τουλάχιστον στα 2/3 της θητείας μας.

Δεν είναι αυτό που ονειρευτήκαμε και  δεν το θέλουμε.

Δεν μας αξίζει και  δεν είναι δικαιο.

Άλλωστε ποιος ρώτησε εμάς, την βάση των αξιωματικών;

Κάνεις φυσικά.

Μας θυμούνται κάθε τρία χρόνια στις εκλογές, θαμπώνοντας μας με παχυλές υποσχέσεις για μεταθέσεις, μεγάλα λόγια και άλλα πολλά, αλλά στην πράξη ποιον ακούνε;

Εμάς η τους πολλούς ανθυπαστυνόμους; 

Απορίας άξιο είναι, το πως οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί-ανθυπαστυνόμοι  της υπογραφής, ευαγγελίζονται να γίνουν αξιωματικοί, όχι μόνο χωρίς  εξετάσεις, αλλά και χωρίς να έχουν αποφοιτήσει από τριτοβάθμια σχολή εκπαίδευσης, έχοντας μπει οι περισσότεροι εκτός πανελληνίων!

Δηλαδή έλλειψη αξιοκρατίας και κατά την είσοδο και κατά τη διάρκεια της εξέλιξής τους.

Αναρωτιόμαστε, αν το αρχηγείο μας τα βλέπει αυτά;

Συμφωνεί με την λογική της ισοπέδωσης και της εξίσωσης προς τα κάτω;

Οι αξιωματικοί του μέλλοντος ποιοι θέλουν να είναι;

Άνθρωποι που με πιέσεις και με συνδικαλιστικες λοβιτούρες κατάφεραν να πάρουν βαθμούς χωρίς να τους έχουν κερδίσει, η άνθρωποι που εργάστηκαν συνετά και με κόπο για την κατάκτηση των επιδιώξεων τους;

Οι συνδικαλιστές μας επιθυμούν ψηφοφόρους που ψηφίζουν με βάση τα προσωπικά τους συμφέροντα ή ψηφοφόρους με λογική και εμφορούμενους από ιδέες για αξιοκρατία και αντικειμενικότητα;
 

Η σκέψη για  μαζική διαγραφή μας από την ΠΟΑΞΙΑ, θα είναι μία πρώτη αντίδραση, αν οι συνδικαλιστές μας δεν προτάξουν τη λογική και το δίκαιο, πάνω από ψηφοθηρικά συμφέροντα και το όψιμο ενδιαφέρον για την δήθεν αδικία που έχουν υποστεί οι ανθυπαστυνόμοι -αξιωματικοί  της υπογραφής.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis