Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 27/02/2020

Για πενήντα τραυματίες αστυνομικούς, οι οποίοι δέχτηκαν επιθέσεις από σκάγια, μέχρι και πέτρες, έκανε λόγο  στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο γενικός γραμματέας Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στα νησιά, χθες Τετάρτη.

«Το μεταναστευτικό – προφυγικό, το οποίο είναι εθνικό θέμα, έχει αφεθεί να το λύσει η αστυνομία» είπε ο κ. Κρικέτος.

«Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής έχει τεράστια ευθύνη αφού δεν κατάφερε να πείσει την κοινωνία. Καμία πολιτική δεν πρόκειται να εφαρμοστεί στις σύγχρονες κοινωνίες, όταν οι αυτές δεν πείθονται για την αναγκαιότητά της» είπε και κατέληξε πως η κυβέρνηση «επέλεξε να μεταφέρει το πρόβλημα στην αστυνομία».

Παράλληλα εξήγησε πως οι αστυνομικοί δεν πυροβόλησαν, παρά τις καταγγελίες περί αντιθέτου, διευκρινίζοντας ωστόσο πως έγινε χρήση δακρυγόνων.

Τέλος, τόνισε πως για όσα συμβαίνουν «δεν έχουν ευθύνη οι αστυνομικοί, αλλά το αρμόδιο υπουργείο και οι τοπικοί άρχοντες».  

«Υπάρχουν περιπτώσεις που ο αστυνομικός οφείλει να χρησιμοποιήσει όπλο»

Αναφορικά με την υπόθεση του αστυνομικού που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ, είπε πως «το όπλο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, μπορεί να αφαιρέσει ζωή. Πρέπει εμείς που μας το έχει εμπιστευτεί η πολιτεία να το διαχειριστούμε».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν περιπτώσεις που οφείλει να κάνει χρήση του οπλισμού του ο αστυνομικός, όταν κινδυνεύει η ζωή του, η κάποιου άλλου».

Πηγή:  megatv.com

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis