ΚΡΙΣΕΙΣ: Η παλινωδία του στησιχορου και η Κρίση της ΕΛ.ΑΣ.

TOY ΒΑΣΙΛH ΝΤΟΥΜΑ
ΚΡΙΣΕΙΣ: Η παλινωδία του στησιχορου και η Κρίση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τον Οκτώβριο του 2018 η Ελληνική Αστυνομία μπήκε στο χορό των κρίσεων με μια Ηγεσία αποφασισμένη να επελάσει στις τάξεις των αξιωματικών ώστε ολοκληρώνοντας με τις κρίσεις του Φεβρουαρίου του 2019, να δημιουργηθεί η νέα ημέτερη μελλοντική τάξη διοίκησης.

Ταυτόχρονα η μακρόχρονη "ομηρεία " των κεφαλών του οργανισμού της Αστυνομίας οδήγησε σε υποτακτικές συμπεριφορές, σε εσωτερικούς διαγκωνισμούς και πολιτικές δοσοληψίες που αποπνέουν την δυσοσμία της " καμαρίλας" της διαπλοκής και του νεποτισμού, διατηρώντας παράλληλα σε "αιχμαλωσία" ολόκληρο το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Η ιστορία όμως εκδικείται και οι διαδικασίες οδήγησαν στην παλινωδία του Στησιχώρου το " έργο" των κρίσεων, αφού το πολιτικό πατρονάρισμα ακύρωσε και "άδειασε" τις όποιες προθέσεις για έστω μια αποστρατεία στην " ταριχευμένη" πλέον κορυφή της πυραμίδας της ιεραρχίας της Ελληνικής Αστυνομίας και οι ωδύνη του όρους των κρίσεων έτεκεν μυν !!!

Ήδη για μακρό χρονικό διάστημα δημοσιεύονται αδιάψευστα δημοσιογραφικά κείμενα για πολιτικά παζάρια με λίστες , πολιτικές συγκρούσεις και εκβιαστικές συμπεριφορές.

Ήδη πληροφορηθήκαμε για ανταλλάγματα με πολιτικές θέσεις που έπεσαν για να αποτελέσουν δέλεαρ της αποστρατείας.

Ήδη έχουμε δει αξιωματικούς να μετατρέπονται σε πολιτικούς ακολούθους και να "σέρνονται" σε γεύματα και συνεστιάσεις ως άβουλα όντα.

Πώς όλα αυτά θα θωρακίσουν το κορμί της Αστυνομίας ώστε να ανταποκριθεί στην επικίνδυνη αποστολή της;

Από ποιούς θα παραδειγματιστούν και θα οραματιστούν οι ευέλπιδες και φερέλπιδες νέοι αξιωματικοί και αστυνομικοί που αποφάσισαν να ζήσουν και να εργαστούν στο Σώμα;

Με ποια ιδανικά και αρχές θα σφυριλατηθή το πνεύμα προσφοράς και αυτοθυσίας των ενστόλων στην κοινωνία και την πατρίδα;

Με τι είδους συναίσθηση θα μπορούμε να αναφερόμαστε στους νεκρούς ήρωες μας που προσέφεραν τη ζωή τους για την υπεράσπιση του δικαίου και της ασφάλειας των συνανθρώπων τους;

Αυτά και άλλα πολλά συνέθεσαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να συνθέτουν το ζοφερό μέλλον του οργανισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτά αποτελούν μέρος της εξήγησης για την παρακμή και παράλυση των υπηρεσιών της.

Ο εργατικός, ο ευφυής, ο ικανός, ο συνεπής ο ακραιφνής, ο αξιωματικός που στηρίζει τον κατώτερο προσωπικό τι τύχη του επιφυλάσσεται;

Ίσως εκείνη του Στρατηγού Τηλελή Γεωργίου που αποστρατεύτηκε, ενώ είχε να δώσει πολλά κομμάτια από τις γνώσεις του και την εργατικότητα του, ενώ είχε να δώσει πολλά από την καθαρότητα της ψυχής και του χαρακτήρα του που κοσμούσαν πραγματικά την αστυνομία, ενώ είχε ακόμη να δώσει από την γενναιότητα και το θάρρος του να λέει και να πράττει για το συμφερον όλων και όχι το ατομικό του.

Αυτά Στρατηγέ που εδωσες, για εμάς τουλάχιστον αποτελούν παρακταθηκη αξιών,τιμής και αξιοπρέπειας, αυτά θα σε συνοδεύουν στον έντιμο βίο του Πολίτη, ενός Πολίτη που θα μπορεί να κυκλοφορεί ανάμεσά μας με το κεφάλι ψηλά, αποτελώντας και στο μέλλον πολύτιμο κεφάλαιο γνώσης και προσφοράς.

ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΦΕΑΑ