Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 30/03/2020

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε στρατιώτη στη μονάδα 507 της 34ης Ταξιαρχίας Πεζικού, στο στρατόπεδο Προκοπίδη στην περιοχή του Δρυμού Ωραιοκάστρου (Άσσηρος).

Σύμφωνα με το lagadas.net φαντάρος που υπηρετεί στη ίδια μονάδα με τον φορέα του κορωνοϊού, «ο στρατιώτης βρίσκονταν για 4-5 μέρες σε καραντίνα, καθότι είχε εμφανίσει τα συμπτώματα της νόσου, είχε πυρετό και έβηχε. Μόλις πρόσφατα μάθαμε πως το τέστ που του έγινε στο 424 ήταν θετικό».

H ανάρτηση του φαντάρου που υπηρετεί στη μονάδα και ενημέρωσε μέσω facebook:

anartisikrousma.jpg

Σύμφωνα με την ανάρτηση του στρατιώτη, στους στρατιώτες του λόχου που ήρθαν σε επαφή με τον φορέα δόθηκε άδεια με την εντολή να μην επιστρέψουν στο σπίτι, αλλά να μείνουν σε απομονωμένο μέρος. Οι υπόλοιποι στρατιώτες της μονάδας τέθηκαν σε καραντίνα, παρότι όπως τονίζει, έχουν έρθει σε επαφή με τον φορέα και με αντικείμενα τα οποία ακούμπησε.

Πριν από λίγες ημέρες το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του Covid-19, αναστέλλεται η χορήγηση άδειας ορκωμοσίας στους νεοσύλλεκτους. Παρότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε χορήγηση άδειας ορκωμοσίας μεγαλύτερης διάρκειας, 15 ημερών, προκειμένου να υπάρξει σχετική αποσυμφόρηση των κέντρων εκπαίδευσης. Παράλληλα, έχουν επίσης κοπεί οι έξοδοι και οι κανονικές άδειες, ακόμη και στρατεύσιμων οι οποίοι απέχουν λίγες εβδομάδες από την ολοκλήρωση της θητείας τους.

thestival.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis