Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:00 | 26/06/2015
-Θετικά αρκετά από τα μαντού που έγιναν, αλλά οι περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις ήταν αρνητικές
-Μεταφέρθηκαν την Παρασκευή για επιπλέον εξετάσεις κρατούμενοι 
 
Οι προληπτικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλονται οι Αστυνομικοί αλλά και οι κρατούμενοι που βρίσκονται στα Κρατητήρια της Α.Δ. Ξάνθης συνεχίζονται. 
 
Όπως είναι γνωστό, το κρούσμα φυματίωσης που εντοπίστηκε σε έναν κρατούμενο που βρισκόταν επί 2 περίπου μήνες στα Κρατητήρια της Ξάνθης ήταν αρκετό για να προκαλέσει μια σειρά από αλυσιδωτές ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τόσο για το προσωπικό της Αστυνομίας όσο και για τους υπόλοιπους κρατούμενους που ενδεχόμενα να έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή. 
 
Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το κρούσμα, ο ασθενής που είχε νοσήσει και στο παρελθόν αλλά υποτροπίασε, προφανώς επειδή είχε διακόψει την φαρμακευτική του αγωγή, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου και τέθηκε υπό παρακολούθηση. Ακολούθως ήδη από το προηγούμενο Σάββατο πάνω από 60 Αστυνομικοί καθώς και οι κρατούμενοι υπεβλήθησαν σε προληπτικές εξετάσεις. 
 
Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί που εξέτασαν τον κρατούμενο με την φυματίωση παρουσιάζονται καθησυχαστικοί. Τα πρώτα αποτελέσματα από το τεστ μαντού, ήταν δυστυχώς θετικά ως προς την ασθένεια για μεγάλο μέρος των εμπλεκόμενων, ωστόσο οι περαιτέρω εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν έδειξαν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, με τον κίνδυνο να απομακρύνεται. 
 
Την Παρασκευή οι εξετάσεις συνεχίστηκαν με τους κρατούμενους να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό προχωρούν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις τόσο για τους Αστυνομικούς όσο και για τους κρατούμενους, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σε κανέναν. 
 
http://www.thrakitoday.com
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis