Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:56 | 21/03/2017

Στον πάγο θα συνεχίσει να βρίσκεται, μέχρι νεωτέρας, το περιβόητο Κρατικό Διοικητικό Κέντρο, το οποίο αποφασίστηκε να ανεγερθεί στην Αγλαντζιά, με σκοπό να συστεγάζει τα υπουργεία Άμυνας και Δικαιοσύνης, το ΓΕΕΦ, καθώς και το Αρχηγείο της Αστυνομίας. 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου με επιστολή του, ημερομηνίας 17/3/2017, ενημέρωσε σχετικά τη Βουλή, επισημαίνοντας ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου δεν έχει καθοριστεί μέχρι σήμερα και, λόγω και του μεγάλου κόστους, δεν προβλέπεται η προώθησή του στο αμέσως επόμενο διάστημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η απόφαση για τη δημιουργία του Κρατικού Διοικητικού Κέντρου στην Αγλαντζιά, στον χώρο όπου βρίσκονται σήμερα το Αρχηγείο της Αστυνομίας και οι αστυνομικές κατοικίες, λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 18/11/2009! Αυτό που αναμένεται να γίνει, προσεχώς, προσθέτει στην επιστολή του ο Ιωνάς Νικολάου είναι η μεταστέγαση του ΓΕΕΦ σε κτήριο στη λεωφόρο Στροβόλου. «Με τη μεταστέγαση του ΓΕΕΦ από τον χώρο του Αρχηγείου Αστυνομίας, το κτήριο θα ανακαινιστεί και σε αυτό θα εγκατασταθούν Υπηρεσίες της Αστυνομίας, που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτήρια» καταλήγει. 


Σήμερα, η Αστυνομία ενοικιάζει επτά κτήρια για σκοπούς στέγασης διάφορων υπηρεσιών του Αρχηγείου Αστυνομίας έναντι συνολικού ετήσιου κόστους €594.737. Οι υπηρεσίες αυτές και το ετήσιο ενοίκιο έχουν ως εξής: Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου – €97.704, Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών Αρχηγείου – €59.760, Αποθήκες Διεύθυνσης Οικονομικών – €57.600, Τμήμα Τροχαίας – €206.646, Διεύθυνση Ε.Ε. και Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας – €90.210, Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων, Επιθεωρήσεων και Ελέγχου –€17.729 και Κλιμάκιο Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Λευκωσίας – €65.088. 


Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τη Βουλή για τα νέα έργα που προωθεί η Αστυνομία ανά το παγκύπριο για τη μόνιμη στέγαση υπηρεσιών της σε ιδιόκτητα, κατάλληλα και σύγχρονα κτήρια. Ενδεικτικά αναφέρονται, στην επιστολή Ιωνά, η ανέγερση νέων κτηρίων για την Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, την Αστυνομική Διεύθυνση Μόρφου στην Ευρύχου, το νέο κτήριο Τροχαίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, οι νέες εγκαταστάσεις της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, η ανέγερση ή ανακαίνιση κτηρίων για τους Αστυνομικούς Σταθμούς σε Στρουμπί, Κούκλια και Λάνια, η επέκταση του Σταθμού Περιστερώνας και η δημιουργία νέου σταθμού στον Αγρό. 

www.philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis