Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:59 | 03/05/2015

Πολύ καλή η “ελληνοτουρκική φιλία” , τα “Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης” και βέβαια η “ελληνοτουρκική επιχειρηματικότητα” για την οποία τα τελευταία ειδικά χρόνια είδαμε και ακούσαμε πολλά και διάφορα. Το μόνο που δεν ακούμε και δεν διαβάζουμε είναι η ατελείωτη υποκρισία που υπάρχει σ΄ όλες αυτές τις προσπάθειες “προσέγγισης” . Γιατί η Τουρκία δεν επιδιώκει καμία προσέγγιση. Επιδιώκει επιβολή παράλογων απαιτήσεων που φθάνουν μέχρι τον εκτουρκισμό της Θράκης.

Ακόμη και κάποιοι από τους Τούρκους επιχειρηματίες που εμφανίζονται ως “λευκά περιστέρια” που αγωνιούν για την οικονομική ανάπτυξη των “δύο πλευρών του Αιγαίου” δεν κρύβουν τις απόψεις τους , οι οποίες ταυτίζονται με τις πιο σκληρές εθνικιστικές επιδιώξεις της Άγκυρας. Καλό είναι λοιπόν να μην τρέφουμε αυταπάτες και να προσγειωθούμε.

Η περίπτωση του κ.Φερρούχ Οζκάν, τούρκου επιχειρηματία είναι χαρακτηριστική. Ο Οζκάν έχει λάβει μέρος στις περισσότερες ελληνοτουρικές συναντήσεις επιχειρηματιών. Το γεγονός ότι έχει διατελέσει πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου “Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” δεν είχε ενοχλήσει κανέναν στην Αθήνα . Το πιθανότερο και χειρότερο είναι ότι δεν θα το ήξεραν καν οι τότε κυβερνώντες αφού η μοναδική τους αγωνία για “επενδύσεις” τους είχε τυφλώσει.

Τα tourkikanea.gr παρουσιάζουν ένα πλήρες προφίλ του τούρκου επιχειρηματία, το οποίο αποκαλύπτεται και απ΄ όσα έχει γράψει σε μέσα κοινωνική δικτύωσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ ονειρεύεται “κυβέρνηση στη Θράκη”.Ο άνθρωπος αυτά πιστεύει ,αυτά γράφει . Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε. Τίποτα είναι η απάντηση.Παρακολουθούμε απαθείς όλα όσα κάνουν οι Τούρκοι στην Θράκη. Χθες ο υιός Ερντογάν “αλώνιζε” αναζητώντας ψηφαλάκια και μοιράζοντας υποσχέσεις. Ως συνήθως θα κινητοποιηθούμε όταν όλα θα έχουν πάρει το δρόμο τους. Και πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι καλός.

Ποιος είναι λοιπόν τούρκος επιχειρηματίας;

Ο Φερρούχ Οζκάν κατάγεται από την ελληνική Θράκη, μένει στην Τουρκία και είναι επιχειρηματίας. Μάλιστα πήρε μέρος στις περισσότερες ελληνοτουρκικές συναντήσεις επιχειρηματιών. Υπήρξε πρόεδρος του κατεξοχήν αλυτρωτικού συλλόγου ¨Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης¨ . Είναι ο σύλλογος που σε όλα του τα παραρτήματα σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας έχει την σημαία της ¨Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης¨ και αυτός που σε κάθε εκλογική αναμέτρηση μεταφέρει ψηφοφόρους από την Τουρκία στην Ελλάδα.
Παλιότερα ο Φερούχ Οζκάν εξαγόρασε μάλιστα μια μονάδα που παράγει βαρέλια στην Αθήνα.

Πριν λίγες μέρες μετά από μια ανάρτηση που έκανε στο FB ακολούθησε ο κάτωθι διάλογος που αφορά βέβαια την “Δυτική Θράκη” :

¨Φ.Ο. : Λέγοντας εγώ το έκανα, δεν προχωράει. Το Σάββατο συναντηθήκαμε με τον πρωθυπουργό της εξόριστης κυβέρνησης του ανατολικού Τουρκεστάν. Οι άνθρωποι έστησαν εξόριστη κυβέρνηση.
Κι εμείς έπρεπε να συναντηθούμε για να κάνουμε κάτι. Η Αμερική τους αναγνώρισε και άνοιξε και αντιπροσωπεία, μάλιστα τους περασαν και ενεργειακό διάδρομο από τα εδάφη τους. Και από μας περνάει το σχέδιο ΤΑΝΑΡ από την Δυτική Θράκη.

Φ.Ο. : Ούτε η Τουρκία ούτε η Ελλάδα θέλουν να αναπτυχθούμε.
Μ. Ε. : Οι δικοί μας οι δήθεν διοικούντες δυστυχώς αποτελούνε τμήμα αυτού του παιχνιδιού.
Φ.Ο. : Κοίτα οι Αμερικανοι που και που πάνε στην Θράκη αλλά οι δικοί μας τι κάνουνε, κάθονται απέναντι τους πίνουνε ένα καφέ χάχα λένε, και σήμερα να ξεγελιόμαστε λέγοντας πως συναντηθήκαμε με τους Αμερικανούς.
Φ.Ο. : Δυστυχώς τα φέρνουν βόλτα με τον μισθό που παίρνουν.
Μ.Ε. : Πρόεδρε σε αυτό το θέμα δεν θέλω καν να μπω …. Μόλις γίνεται λόγος για το DEB αμέσως το αντιγράφουν και μετά παραπονιούνται  στους μεγάλους αδερφούς τους.

Πηγή:onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis