Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 11/04/2018

Εκεί βρήκαν τρόπο να ξεγελούν τις αρχές και να μετατρέπουν τα δύο διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων σε πύλες εισόδου παράτυπων μεταναστών σε χώρες της Ευρώπης, όπως καταγγέλλει στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων Βαγγέλης Κεφάλας. "Από τις 25 Μαρτίου που ξεκίνησαν οι διεθνείς πτήσεις από τα αεροδρόμια Σαντορίνης και Μυκόνου κυκλώματα που εκμεταλλεύονται ανθρώπους τους κατευθύνουν στα δύο διεθνή αεροδρόμια των Κυκλάδων.

Τους παρέχουν έναντι αδράς αμοιβής πλαστές ή κλεμμένες ταυτότητες, από την Ομόνοια και τα πέριξ, οι οποίες μπορεί να έχουν κλαπεί από πέρυσι, κοιτάζοντας να προσομοιάζουν οι φωτογραφίες αυτές με το πρόσωπο του ενδιαφερόμενου αλλοδαπού που θα κάνει χρήση του εγγράφου. Τα κυκλώματα αυτά προκειμένου να ξεγελάσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς κατευθύνουν τους αλλοδαπούς στη Σαντορίνη και τη Μύκονο για να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μιλάμε για τζίρο εκατομμυρίων. Τα κυκλώματα δεν δρουν ανεξέλεγκτα αλλά πολύ μεθοδικά. Προφανώς θεωρούν ότι υπάρχει έλλειψη αστυνομικής δύναμης στα αεροδρόμια Μυκόνου και Σαντορίνης", είπε ο κ. Κεφάλας.

[custom:google-ads]

Στο ερώτημα αν στο κύκλωμα ενδεχομένως εμπλέκονται και επίορκοι υπάλληλοι, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Κυκλάδων δεν μάσησε τα λόγια του. "Πρωτίστως έχει να κάνει με την ελλειπή αστυνομική δύναμη στα νησιά μας. Το ξέρουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, αυτοί που ασχολούνται με το αντικείμενο. Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα. Το χέρι μου στη φωτιά δεν το βάζω για κανέναν. Προτιμότερο όμως είναι να υπάρχει η παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού που να έχει γνώση σε θέματα διακίνησης αλλοδαπών ώστε το φαινόμενο να εξαλειφθεί ή να περιοριστεί. Αυτό το έχουμε ζητήσει και ως σωματείο", δήλωσε ο Πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων, μιλώντας στην εκπομπή "Εντός ΘΕΜΑτος" με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Στην ίδια εκπομπή ο κ. Κεφάλας, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των αστυνομικών συντακτών του «Πρώτου Θέματος», Δημήτρη Πώποτα και Άριας Καλύβα, η οποία επισήμανε ότι οι ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες αγγίζουν το 42% στη Μύκονο και το 20% στη Σαντορίνη. Χωρίς πάντως να μπει σε αριθμούς διότι όπως είπε αυτή είναι απόρρητη πληροφορία. "Την 1η Απριλίου ήρθαν 10 επιπλέον αστυνομικοί στη Μύκονο και 3 στη Σαντορίνη. Άρα μιλάμε για μηδέν εις το πηλίκον! Αυτοί οι αριθμοί είναι τίποτα στην ουσία", σημείωσε ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αφαιρεθεί 20% από τη φρουρά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας για να ενισχυθούν οι πεζές περιπολίες, ο κ. Κεφαλάς είπε "αν δεν είναι πυροτέχνημα και είναι μια πρόταση ουσίας που παίρνει σάρκα και οστά μας βρίσκει σύμφωνους". Θύμισε μάλιστα ότι "έχει καταντήσει ανέκδοτο κάθε υπουργός να εξαγγέλλει ότι θα βγάλει αστυνομικούς στο δρόμο και κάθε φορά να μειώνεται η δύναμη στις πεζές περιπολίες ή με μηχανές. Αν κάτι γίνεται, ισχύει μόνο για 2 -3 μήνες και μετά ξεχνιόμαστε και πάνε να καλύψουν "τρύπες" στην ασφάλεια προσώπων. Σε θέσεις μη μάχιμης αστυνόμευσης. Χαιρετίζουμε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ και ελπίζουμε να βρει μιμητές. Αν γίνει πράξη και δεν μείνουμε στα λόγια", τόνισε ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων.

Πηγή: protothema.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis