Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 11/10/2016

Με την λογική της συνεργασίας, που έχει αποδειχθεί τον τελευταίο καιρό σε πολλές περιπτώσεις μεταξύ “νονών” της νύχτας και τρομοκρατών, κινείται στις έρευνές της η Ασφάλεια Αττικής για την βομβιστική επίθεση σε βάρος του Αρχιφύλακα των Φυλακών Κορυδαλλού, τα ξημερώματα, κάτω από το σπίτι του.

AdTech Ad

Τέτοιου είδους συνεργασία την έχουν δει πολλές φορές οι Αρχές τα τελευταία χρόνια, ακόμα και στο διαβόητο σχέδιο “Γοργοπόταμος”, ακόμα και στην περίπτωση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Αρχιφύλακα των Φυλακών Δομοκού Σεραφείμ Γκαλιμάνη, πέρυσι τον Φεβρουάριο στην Στυλίδα.

Όπως φαίνεται λοιπόν, συχνά οι μεν κάνουν “χάρες” στους δε πάντα με το αζημίωτο... είτε αυτό έχει να κάνει με την πιο εύκολη πρόσβαση σε ανανέωση οπλισμού είτε στην παροχή κάλυψης ασύλληπτων μελών, στην βοήθεια εντοπισμού νέων κρησφύγετων κλπ.

Ως φυσικούς αυτουργούς της νέας βομβιστικής επίθεσης στο Αιγάλεω και συγκεκριμένα στο αυτοκίνητο του Αρχιφύλακα των Φυλακών Κορυδαλλού, που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει με την οικογένειά του, η Ασφάλεια Αττικής “βλέπει” κατά πάσα πιθανότητα ποινικούς, καθώς η συνδεσμολογία της βόμβας ήταν απλούστατη, αποτελούμενη από 2-3 μασούρια δυναμίτη με πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι...

Μία απλή βόμβα δηλαδή που οι αστυνομικοί βλέπουν πολύ συχνά στα ξεκαθαρίσματα των κυκλωμάτων της νύχτας και τις ανατινάξεις νυχτερινών μαγαζιών από κυκλώματα εκβιαστών που παρέχουν “προστασία”.

Οι ποινικοί επιλέγουν μονίμως “παραδοσιακές” λύσεις στην συνδεσμολογία των δικών τους βομβών. Αντιθέτως, οι τρομοκρατικές οργανώσεις συνεχώς χρησιμοποιούν όλο και πιο σύνθετους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που εδώ δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...

Ενδεχομένως λοιπόν, ένας, δύο μπράβοι πήγαν στις 3 τα ξημερώματα στο σπίτι του Αρχιφύλακα και τοποθέτησαν την βόμβα στην μπροστινή αριστερή ρόδα του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα από την έκρηξη να καταστραφεί εντελώς και να υποστεί υλικές ζημιές και η πυλωτή, ευτυχώς δίχως να σημειωθεί κανείς τραυματισμός.

Για τον ηθικό αυτουργό όμως όλα “παίζουν” για την Ασφάλεια... Τις ίδιες πιθανότητες έχει σε αυτή την χρονική στιγμή των ερευνών να είναι κατ' εντολή έγκλειστου βαρυποινίτη, τις ίδιες επίσης πιθανότητες έχει να είναι επιθυμία τρομοκρατών που εκτελέστηκε ως “χάρη” από τους ποινικούς, ή μπορεί να αποτελεί κοινή επιθυμία, άλλωστε οι Φυλακές Κορυδαλλού έχουν ως εγκλείστους και σημαντικά ονόματα κόσμου της νύχτας και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σημειώνεται, ότι στο παρελθόν ο Αρχιφύλακας έχει πέσει θύμα ενέδρας και ξυλοδαρμού από αντιεξουσιαστές καθώς μετέβαινε στην εργασία του. Την έρευνα διενεργεί στην παρούσα φάση το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά στην πορεία ανάλογα με την εξέλιξη των ερευνών δύναται να εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis