Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:58 | 21/11/2017

Η Shanda Zapata είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και πιο επιτυχημένες στον επαγγελματικό της πεδίο.

Η 35χρονη Αμερικανίδα, μητέρα 4 παιδιών, παράλληλα με τις οικογενειακές της υποχρεώσεις ασκεί κι ένα επάγγελμα, ιδιαίτερα παράξενο και ριψοκίνδυνο, καθώς για να βγάλει χρήματα για την ίδια και την οικογένειά της πρέπει να συλλαμβάνει και να φέρνει ενώπιον του νόμου επικηρυγμένους φυγάδες.

[custom:google-ads]

Κι αυτό δεν είναι το μόνο αξιωσημείωτο στη ζωή της Zapata, καθώς αν και μόλις 35 ετών, έχει νικήσει ήδη δύο φορές τον καρκίνο.

Αυτό το γεγονός, μάλιστα, αποτελεί κατά κάποιον τρόπο και την αιτία της επαγγελματικής της αποκατάστασης στον συγκεκριμένο εργασιακό κλάδο, καθώς το τεράστιο χρηματικό ποσό που χρειάστηκε για τη νοσηλεία και τη θεραπεία όσο καιρό ήταν άρρωστη, ήταν δανεικό και τα χρέη κάποια στιγμή συσσωρεύτηκαν σε τέτοιο βαθμό, που απαιτούνταν δραστικές κι ιδιαίτερα προσοδοφόρες λύσεις.

 

Μία τέτοια λύση ήταν και το επάγγελμα που διάλεξε, καθώς για κάθε επιτυχημένη σύλληψη αμοίβεται με ποσοστό, που φτάνει περίπου στο 10% επί του συνολικού ποσού της επικήρυξης.

Όταν, όμως, η επικήρυξη αγγίζει το 1 εκατομμύριο δολάρια, τότε μιλάμε με διαφορετικά δεδομένα, ακόμα κι αν η 35χρονη Zapata είναι αναγκασμένη να τα βάζει με επικίνδυνους κακοποιούς, όπως μέλη συμμοριών μοτοσυκλετιστών ή άτομα της μεξικάνικης μαφίας.

Η ίδια η κυνηγός επικηρυγμένων ή «Bounty Hunter» όπως είναι διαδεδομένο να αποκαλούνται οι συνάδελφοί της στις ΗΠΑ, δε φαίνεται να πτοείται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι «αρκετοί πολίτες απορούν βλέποντας μία ξανθιά κι όμορφη νεαρή γυναίκα, ζωσμένη από την κορυφή ως τα νύχια με στρατιωτικό εξοπλισμό και πολεμικά τυφέκια», καθώς αυτός είναι ο τρόπος της να θρέψει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των τεσσάρων της παιδιών.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis