Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 13/02/2018

Ξαναξεκινά η «πολιτική των κανονιοφόρων» στην κυπριακή ΑΟΖ  καθώς εκτός από την φρεγάτα  που έστειλε η Ιταλία στο τεμάχιο «3» παράλληλα εμφανίσθηκε και γαλλικό πολεμικό σκάφος στην περιοχή. 

Η ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό της χώρας να στείλει μια φρεγάτα στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, όπου τουρκικά πλοία παρεμποδίζουν το γεωτρύπανο SAIPEM 12000.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας  "La republica",  η ιταλική φρεγάτα συμμετέχει στην αποστολή του ΝΑΤΟ «Sea Guardian» στην Ανατολική Μεσόγειο και ο διοικητής της έχει ήδη λάβει εντολή να μεταβεί στην κυπριακή ΑΟΖ, αποφεύγοντας, όμως, τις εντάσεις με τα τουρκικά πλοία. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωσης της Ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με το γεγονός, ούτε και έχει επιβεβαιωθεί.

[custom:google-ads]

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ιταλία ουσιαστικά πλέον λειτουργεί στα πρότυπα που εφάρμοσε και η Γαλλία, η οποία απέσπασε δύο φρεγάτες της από την διεθνή αποστολή για τον Λίβανο UNIFIL, τις οποίες και απέστειλε να περιφρουρήσουν το γεωτρύπανο της Total στις αρχές Ιουλίου του 2017 στο τεμάχιο "11", όπου οι Τούρκοι επεδείκνυαν προκλητική κινητικότητα.

Εξάλλου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΡΙΚ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, πολεμικό σκάφος της Γαλλίας έχει επίσης μεταβεί στην ευρύτερη περιοχή της έντασης ενώ αναμένεται να καταπλεύσει εκεί και η ιταλική φρεγάτα.

Ιταλική διπλωματική πηγή: Σημαντικό να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές διεργασίες

Επί του παρόντος λαμβάνονται μέτρα σε διπλωματικό επίπεδο, και είναι σημαντικό να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές διεργασίες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ιταλική διπλωματική πηγή, η οποία κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες για αποστολή ιταλικής φρεγάτας στην περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ, επεσήμανε πως δεν έχει πληροφόρηση για κάτι τέτοιο.

Περισσότερα στο newsit.com.cy 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis