Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:24 | 04/10/2018

Την έντονη αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε η απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας να καλέσει εταιρίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αδειοδότηση του τεμαχίου 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: "Μας ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η 'ελληνοκυπριακή' κυβέρνηση αποφάσισε να προσκαλέσει διεθνείς εταιρίες για το αποκαλούμενο οικόπεδο 7.

 

 

 

 

Τα οικόπεδα στην Κυπριακή ΑΟΖ

 

 

Η απόφαση αυτή της ελληνοκυπριακής κυβέρνησης είναι απόδειξη ότι τα ίσα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του νησιού εξακολουθούν αγνοούνται», αναφέρει η ανακοίνωση, στην οποία αποκαλείται συνιδιοκτήτης του νησιού η τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Και συνεχίζει: "Από την άλλη πλευρά, η απόφαση αυτή παραβιάζει τα δικαιώματά της χώρας μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο" και σημειώνεται ότι "κάθε ερευνητική δραστηριότητα πρέπει να υπόκειται σε προηγούμενη τουρκική άδεια".

"Η χώρα μας δεν θα επιτρέψει σε κανένα ξένο κράτος, εταιρία, ή πλοίο να διεξαγάγει ερευνητικές δραστηριότητες για την αξιοποίηση υδρογονανθράκων, χωρίς άδεια" καταλήγει η ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι "η Τουρκία θα συνεχίζει να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει τα δικαιώματά της".

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis